Anasayfa ESET Nasa Personel Bilgileri Çalındı

Nasa Personel Bilgileri Çalındı

Nasa sunucularında tutulan tüm eski ve yeni çalışanların bilgilerinin çalınmış olması muhtemel.

Bir kurumda ne kadar siber güvenlik çalışmaları yapılmış olursa olsun, hackerlar zaman zaman açık bulup sunuculara saldırı düzenleyebiliyor. Buna ABD’nin en önemli kurumlarından olan Nasa da dahil. Nasa, geçtiğimiz günlerde tüm çalışanlarına kişisel bilgilerinin çalınmış olabileceğinin duyurusunu yaptı.

23 Ekim 2018’de siber güvenlik personelinin yaptığı araştırmaya göre, kullanıcı verilerinin bulunduğu sunuculara izinsiz birinin erişmiş olabileceğini belirtti. Bu sunucuda kurumun hem şimdiki, hem de geçmiş çalışanlarının sosyal güvenlik numaralarının bulunduğu biliniyor.

Nasa bu konuyla ilgili araştırmalarını hemen başlattı. Kurum, şimdi bu saldırından etkilenmiş olabilecek personelleri ve çalınan verilerin boyutunu anlamaya çalışıyor. Hatta bunun için özel bir ekip oluşturulmuş ve üst seviye yöneticiler de konuyla doğrudan ilgileniyor.

ESET, Nasa’nın güvenlik konusunda zaman zaman zaaflar yaşadığını hatırlatıyor. Kurum, 2016’da da bir siber saldırıyla karşı karşıya kalmıştı. 2012’de ise bir çalışanın dizüstü bilgisayarı çalınmıştı. Bu bilgisayarda şifrelenmemiş bir şekilde, Uluslararası Uzay İstasyonu’nu yönetecek kodlar bulunuyordu.