Anasayfa Haber Niantic, AR Oyun Geliştirme Yarışması Başlatıyor

Niantic, AR Oyun Geliştirme Yarışması Başlatıyor

Pokemon GO’nun yapımcısı Niantic, artırılmış gerçeklik oyunu yarışması yapıyor.

Bir dönem fazlasıyla popüler olan konum tabanlı artırılmış gerçeklik oyunu Pokemon GO’nun yapımcısı Niantic, yeni bir yarışma başlattığını duyurdu. Yeni artırılmış gerçeklik oyunları geliştirmek isteyen şirket, geliştiricilere ödül dağıtacak.

Geliştiricilerin, Niantic’in “Real World Platform” adını verdiği gerçek dünya haritasını oyuna aktaran ve konum tabanlı takip sağlayan oyun motorunu kullanması gerekiyor. Geliştirici ekiplerin en az 5 kişiden oluşması da gereksinimler arasında.

Ekipler önce kısa bir filmle kendilerini tanıtacaklar. 1 Mayıs – 9 Ağustos tarihleri arasında ise Niantic ekibiyle birlikte çalışma imkanı bulacaklar. 3 aylık sürecin sonunda ortaya oynanabilir bir demonun çıkarılması talep ediliyor.

23 Ağustos’ta geliştirici ekipler San Fransisco’daki demo etkinliğine gidecekler. Buradaki jüri ve basın emekçileri, ekiplerin çalışmalarını puanlayacak. 6 Eylül’de ise kazananlar açıklanacak.

İlk 10 ekibe 50’şer bin dolar ödül verilecek. Kazanan ekip ise 300.000 dolarlık büyük ödülün sahibi olacak. Bu süreçte Niantic’le birlikte çalışan geliştiricilerin, yarışma sonunda şirket tarafından işe alınma ihtimali de bulunuyor.

Yarışmaya katılmak için 17 Şubat’a kadar başvuru yapmanız gerekiyor.

Başvuru formuna ulaşmak için tıklayın.