Technoloji Tutkunu Technopat
  • Hakkında
  • Arama
Sonuç bulunamadı
Bütün Sonuçları Göster
  • Haber
  • Makale
  • Video
  • Mobil
  • Oyun
  • Sosyal
  • Tavsiyeler
  • ESET
Technopat
  • Haber
  • Makale
  • Video
  • Mobil
  • Oyun
  • Sosyal
  • Tavsiyeler
  • ESET
Sonuç bulunamadı
Bütün Sonuçları Göster
Technopat
Sonuç bulunamadı
Bütün Sonuçları Göster

Anasayfa » En Son Yazılar » Video » ASUS Laptop Modelleri Rehberi: Hangi Model Ne Sunuyor?

ASUS Laptop Modelleri Rehberi: Hangi Model Ne Sunuyor?

Ali Güngör Hazırlayan: Ali Güngör
11 ay önce
bölüm Makale, Video
6 Dakika Okuma Süresi
0
ASUS Laptop Modelleri Rehberi: Hangi Model Ne Sunuyor?

ASUS’un hangi ürün ailesi, hangi amaçla tasarlanıyor? ASUS Laptop Modelleri Rehberi’nde, kullanıcı olarak seçim yaparken karşımıza çıkan kodların şifrelerini açıyor, en temel farkları sizlerle paylaşıyoruz…

ASUS’un piyasada pek çok farklı laptop modeli var. FX serisi, X serisi, N serisi gibi ailelerin dışında oyuncu bilgisayarlarından oluşan ROG yani Republic of Gamers modelleri özellikle dikkatimizi çekiyor. Yıl boyunca birbirinden farklı pek çok model inceledik, ayrıca daha önceden de dikkatimizi çeken modeller olmuştu. Bir özet niteliğinde bunlara bir bakalım:

ASUS’un üst seviyede G, GX ve GL başta olmak üzere üç güçlü serisi var. Zirvede GX modelleri ve hemen yakınında G modelleri yer alıyor. Performans özellikle bu sistemlerdeki daha yüksek RAM, depolama ve üst seviye ekran kartlarında ortaya çıkıyor. Güçlü soğutmalar işlemci performansının tam olarak alınabilmesini sağlıyor.

ASUS G ve GX serisi modeller: ROG ailesinin zirvesindeki dizüstü bilgisayarlar bu kodları taşıyor. G703 incelememizde görüldüğü gibi hız aşırtmalı işlemciler ve ekran kartları, yüksek tazeleme hızına sahip paneller, mekanik klavyeler ve daha fazlası yer alıyor. Her tuşta özel RGB ışıklandıma, N-KRO ve Anti-Ghosting yanında G-Sync desteği dikkat çekiyor. RAM, SSD ve disk kapasiteleri en üst seviyede.

Bu modeller mevcut teknolojinin zirvesindeki ürünleri alan ve hep en güçlüsünü isteyenlere yönelik tasarlanıyor. Tasarımda yenilikler ve mühendisliğin getirdiği yeni uygulamalar önce bu ürün ailelerine geliyor.

Genellikle Core i9 ve Core i7 işlemciler, Nvidia’nın sunduğu en güçlü GTX 1080 ve GTX 1070 gbii ekran kartları kullanılıyor. RAM’ler yüksek frekanslı, SSD’ler NVMe, kablosuz bağlantı en güncel standartta oluyor. G703 incelemesinde gördüğümüz özel Xbox kontrolcü destek yongası gibi beklenmedik bonuslar olabiliyor. Bunlar salt ROG isimlendirmesine sahip.

ROG Strix modelleri ise GL serisi oluyor.

GL serisi: Bu koda sahip GL502 ve 702 gibi modeller yüksek performanslı modeller. 5 ile başlayan modeller 15.6 inç, 7 ile başlayan modeller 17.3 inç ekrana sahip oluyor. Temelde 15 ve 17 inç türevlerinde bu isimlendirme ASUS’un bütün ürünlerinde var.

GL serisi laptoplarda yüksek çözünürlük, tazeleme hızı, yüksek RAM kapasitesi, güçlü soğutma sistemleri gibi aranan her türlü özelliği yine G ve GX’lerdeki gibi bulmak mümkün. Ancak G ve GX’lerdeki bazı abartı özellikler olmadan, daha performans odaklı tasarlanıyorlar. Bununla birlikte normal laptop taşınabilirliği ve boyutları burada yaygın. G703 gibi devleri pek görmüyoruz, doğal olarak ek hız aşırtma seçeneklerimiz olmuyor.

60 Hz, 120 Hz ve 144 Hz panel seçenekleri, GTX 1050, 1050Ti, 1060 ve 1070 gibi ekran kartları kullanılıyor. Bu da her türden oyuncuyu kapsıyor. Özellikle en üstün bir altı ekran kartı modelleri, yine FPS kısıtlaması olmaması için Core i7’nin en üst modeliyle eşleştiriliyor.

Bu ailede pek 8 GB RAM model görmüyoruz. ASUS özellikle GL ve üstü ailelerde istisnalar hariç 8+8 GB en az 16 GB çift kanal RAM sunuyor. Üst GL konfigürasyonlarında 512 GB’a varan PCIe NVMe SSD’ler bulunabiliyor.

Genel olarak GL702 ve GL502 modelleri bu aile içerisinde üst, GL743 ve GL 552 gibi modeller orta kademe konfigüre ediliyor.

ROG Strix’in bir altındaki ürün ailesi ASUS Gaming serisi modeller. Burada bu yıl FX504 modeli gibi sürprizler oldu. FX502, FX753 ve FX553 modelleri bu ailenin üyeleri.

ASUS Gaming laptoplar piyasada fiyat ve performans rekabetinin en yoğun olduğu alanda yer alıyor. GTX 1050 ve GTX 1050Ti ekran kartlarıyla daha düşük kapasiteli SSD’ler ve daha düşük frekanslı bellekler kullanılıyor. Kasalar daha az metal içeriyor ve daha hafifler.

Bu bilgisayarlarda genellikle 60 Hz paneller kullanılıyor. GX, G ve GL’den sonra daha hafif özellikli dursalar da normal Gaming modelleri halen pek çok oyuncunun arzuladığı, erişmek istediği oyun performansını sunuyor. Benzer sistem özelliklerine sahip normal kasalı laptopları piyasada görmek mümkün. Ancak yazılım ve donanımda optimizasyon, kullanılan yongaların kalite ve maksimum kapasitesi konularında, özellikle soğutma ve kasa tasarımında ne ödersek karşılığında onu alıyoruz.

Bu durum ASUS haricindeki üreticilerde de geçerli, ürün tasarlanır ve üretilirken belirli kullanım senaryoları düşünülüyor. Bir pazarlama etiketi olmanın ötesine geçen ve gerçekten oyunculuk amaçlı tasarlanan laptoplar, normal son kullanıcı laptoplarından daha yüksek fiyat bandında yer alıyor. Burada standart laptoplar aynı konfigürasyona sahip olsalar da hep performansları, hem yoğun kullanım ömürleri teknik kısıtlamalar yüzünden daha düşük oluyor. Kasa materyalleri ve mühendisliği laptoplarda tıpkı telefonlarda olduğu gibi çok önemli bir maliyet unsuru.

Ancak normal laptoplar bize arada bir oyun için seçenek sunarken, daha hesaplı bir şekilde günlük ihtiyaçlarımızı karşılama seçeneği sunuyor. Bütçemize göre seçenekler artıyor. ASUS’un hesaplı modelleri piyasaya baktığımızda genellikle sadece X ya da N kodu taşıyor. En hesaplı X model kasalar ASUS’un klasik laptop tasarımları. Bunlar piyasadaki ucuz laptoplara göre çok daha kaliteli kasalar. Ofiste ya da evde tasarımları son derece doğal duruyor. Daha hafif ve şık kasalar karşımıza VivoBook modelleri olarak çıkıyor. Bunlar yazı yazan, ödev yapan, film izleyen kullanıcılar için tasarlanmış. Ergonomik avantajlar taşıyan modeller. Normal laptoplar 2 Kg’a yaklaşırken VivoBook modelleri 1.5 kg civarına inebiliyor.

Elbette bir de ZenBook serileri var. Bunlar ultra taşınabilirlik, ince kasalar, metal gövdeler ve şıklık düşünülerek tasarlanıyor. Her yere rahatça götürebilmek, uzun pil ömründen yararlanıp saatlerce çalışabilmek için varlar. Bunlar grafik ihtiyacına cevap veren ZenBook Pro modellerinde 1.5 Kg civarındayken, ZenBook S modellerinde 1018 grama kadar iniyor. Yani ultra hafif seçenekler de var.

Teknik olarak 2017 ve 2018- 2019 modelleri arasındaki en önemli fark 8. Nesil Intel işlemcilere geçiş oldu. Eskiden en üst seviyede bile 4 çekirdekli işlemciler varken artık bu sayı 6’ya çıktı yani belirli modellerde yüzde 50 artış var.

Diğer önemli gelişme çerçevelerin daralaması, ufak kasada geniş ekran sunulması oldu. ASUS 144 Hz panelli laptoplara en hızlı geçen firmalardan birisi oldu. Oyuncuların laptoplarda daha çok FPS görmesi ve akıcı oyun deneyimi elde etmesi güzel.

Yine dikkatimizi çeken güncel yongalar ile 802.11 AC’nin yaygınlaşması, laptopların kablosuz ağ bağlantı performansının iyileştirmesi oldu.

Ergonomik açıdan da eğimli ve yükselen laptop klavyeleri karşımızda, bu özel kasa tasarımları sayesinde mümkün oldu ve uzun çalışmada etkisini gösteren bir gelişme.

Sonuç itibariyle kullanıcılar için bu kodlar ve temel bilgiler hem 2018 hem de 2019 modellerine internet üzerinden bakarken, alışveriş yaparken bir altyapı sunacak. Serilerde değişiklikler oldukça biz de makalelerimizi ve videolarımız yenileyerek yayınlayacağız. Ancak videodaki bilgilerin 2019 Yaz aylarına kadar oldukça güncel, sonrasında da indirim ve kampanya dönemlerinde yararlı olacağını hesaplıyoruz. Özellikle güçlü CPU, GPU ikilisine sahip üst seviye modeller kolay kolay eskimiyor.

Bize incelememizi istediğiniz ASUS modellerini söyleyebilir, merak ettiğiniz özelliklerini sorabilirsiniz.

İncelemelerimiz:

ASUS ZenBook S 13.3 İnç Laptop İncelemesi

https://www.technopat.net/2018/11/06/asus-zenbook-s-13-3-inc-laptop-incelemesi/

1018 gram ağırlık ile rakibi MacBook Air’dan daha hafif, daha taşınabilir ve daha güçlü bir laptop.

ASUS ZenBook Pro 15 – 2018 İncelemesi

https://www.technopat.net/2018/10/14/asus-zenbook-pro-15-2018-incelemesi/

Hem sağlam, hem taşınabilir bir iş bilgisayarı. Metal gövde ve özel ekran ile profesyonellere hitap ediyor. MacBook Pro’ya karşı konumlandırılıyor.

ASUS ROG Zephyrus M GM501 Laptop İncelemesi

https://www.technopat.net/2018/09/01/asus-rog-zephyrus-m-gm501-laptop-incelemesi/

Zephyrus serisi ince ve tarz sahibi bir dizüstü bilgisayar ailesi. Tasarım açısından gerçekten ASUS’un en özgün ve dikkat çekici modelleri. Oyuncu bilgisayarlarında güçlü özellikleri daha kompakt isteyen üst seviye bir oyuncu kitlesi için tasarlanmış. Bu yüzden  GTX 1070 modeli ya da Max-Q GTX 1080 ekran kartları kullanılıyor. ASUS’un Active Aerodynamic System dediği aktif aerodinamik sistem tasarımında hava akışını artıran özel bir kasa altı yükseltme sistemi mevcut.

Aslında bu bilgisayarlar oyunculara olduğu kadar yetişkin çizgide tasarıma sahip güçlü, iş yapabilen bilgisayarlara ihtiyaç duyan profesyonellere de hitap ediyor.

ASUS ROG G703GI Core i9 Laptop İncelemesi

https://www.technopat.net/2018/07/28/core-i9-laptop-asus-rog-g703gi-laptop-incelemesi/

ASUS’un performans canavarı ve masaüstü alternatifi serisi G ibaresini taşıyor. Tasarımın güzelliği bir yana çok güçlü bir soğutma ve ROG’de her alanda en üst özelliler bu modelde toplanıyor.

ASUS ROG Zephyrus GX501GI İncelemesi

https://www.technopat.net/2018/07/21/asus-rog-zephyrus-gx501gi-incelemesi-2018-model-gx501/

GX serisi Zephyrus GM serisi modelden daha güçlü tasarlanıyor. İkisi arasında farklar var.

ASUS TUF Gaming FX504 Oyuncu Bilgisayarı İncelemesi

https://www.technopat.net/2018/07/17/asus-tuf-gaming-fx504-oyuncu-bilgisayari-incelemesi/

ASUS ROG Strix GL703 SCAR Edition İncelemesi

https://www.technopat.net/2018/06/26/asus-rog-strix-gl703-scar-edition-incelemesi/

ASUS ROG GL703VM Dizüstü Oyuncu Bilgisayarı İncelemesi

https://www.technopat.net/2018/04/06/asus-rog-gl703vm-dizustu-oyuncu-bilgisayari-incelemesi/

ASUS ROG STRIX GL753VD Oyun Bilgisayarı İncelemesi

https://www.technopat.net/2017/06/23/asus-rog-strix-gl753vd-oyun-bilgisayari-incelemesi/

Asus ROG Zephyrus GX501V İncelemesi

https://www.technopat.net/2017/10/13/asus-rog-zephyrus-gx501v-incelemesi/

ASUS X550VX Fiyatı ve Özellikleri

https://www.technopat.net/2017/02/25/asus-x550vx-fiyati-ozellikleri/

Yeni incelemeler için takipte kalın…

Etiketler: 201820194k700 serisianlatımAsusasus laptopasus laptop modelleribilgisayarcore i7-8750hdetaylıDizüstüdizüstü bilgisayar incelemedonanımfarklarıg702gamingGaming LaptopGaming NotebookGaming PCGLGXGX 501hangi modelincelemelaptoplaptop kodlarınotebookörneklerOyunoyun bilgisayarıoyuncu bilgisayarıRepublic of GamerssistemtechnopatteknolojiTürkçeTürkiyeürün ailesivideoX550YazılımZenbookzenbook pro 15zenbook s
Önceki

ASUS ROG Thor 1200W Platinum Güç Kaynağı İncelemesi

Sonraki

SOMA, Kısa Süreliğine Ücretsiz Oldu

Ali Güngör

Ali Güngör

1999'da dergi editörü olarak başlayan yolculuk Technopat Genel Yayın Yönetmeni olarak devam ediyor. #Teknoloji #video #sosyalmedya #rpg #android #kahve sever. [email protected]

İlgiliYazılar

Google Drive Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Makale

Google Drive Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

6 Aralık 2019
Samsung Galaxy A30s Fiyatı ve Özellikleri
Video

Samsung Galaxy A30s Fiyatı ve Özellikleri

6 Aralık 2019

Videolar

  • Video
Samsung Galaxy A30s Fiyatı ve Özellikleri
Video

Samsung Galaxy A30s Fiyatı ve Özellikleri

6 Aralık 2019
ESET Türkiye Ürün Ve Pazarlama Müdürü Can Erginkurban Röportajı
ESET

ESET Türkiye Ürün Ve Pazarlama Müdürü Can Erginkurban Röportajı

5 Aralık 2019
Logitech G305 Lightspeed Kablosuz Oyuncu Faresi İncelemesi
Video

Logitech G305 Lightspeed Kablosuz Oyuncu Faresi İncelemesi

3 Aralık 2019
Yeni Nesil Xbox Sanal Gerçeklik
Haber

Yeni Nesil Xbox Sanal Gerçeklik Odaklı Olmayacak

1 Aralık 2019
ASUS TUF Gaming VG27AQ 165 Hz Oyuncu Monitörü İncelemesi
Video

ASUS TUF Gaming VG27AQ 165 Hz Oyuncu Monitörü İncelemesi

30 Kasım 2019
MediaMarkt Şahane Cuma İndirimleri Başladı
Video

MediaMarkt Şahane Cuma İndirimleri Başladı

29 Kasım 2019

Öne Çıkan İncelemeler

Samsung Galaxy Note 10 Plus İncelemesi

Samsung Galaxy Note 9 İncelemesi

Samsung Galaxy Fold Ön İncelemesi

Samsung Galaxy S10+ İncelemesi

Samsung Galaxy A80 İncelemesi

Samsung Galaxy A70 İncelemesi

Samsung Galaxy A50 İncelemesi

Samsung Galaxy J8 İncelemesi

Samsung Galaxy A6 Plus İncelemesi

Huawei Mate 20 Pro İncelemesi

Huawei Mate 20 Lite İncelemesi

Huawei Mate 10 Pro İncelemesi

Huawei P30 Pro İncelemesi

Huawei P30 Lite İncelemesi

Huawei P20 Pro İncelemesi

Huawei P20 İncelemesi

Huawei P20 Lite İncelemesi

Huawei Y9 Prime 2019 İncelemesi

Huawei P Smart 2019 İncelemesi

Diğer Tavsiyelerimiz

Tavsiyeler: Satın alma rehberiniz!

Sistem Tavsiyeleri – Eylül 2019

Oyuncu Ekipmanları Tavsiyeleri – Eylül 2019

Laptop Tavsiyeleri – Eylül 2019

QP Strix Sistem Toplama: Ryzen 5 2600 ve GTX 1660 Ti

QP SUPER Sistem Toplama | Ryzen 5 3600 ve RTX 2060 SUPER

i7 9700K ve RTX 2080 Sistem Toplama Rehberi

© 2011 - 2019 Bütün Hakları Saklıdır Teknoloji Tutkunu Technopat

Sonuç bulunamadı
Bütün Sonuçları Göster
  • Haber
  • Makale
  • Video
  • Mobil
  • Oyun
  • Sosyal
  • Tavsiyeler
  • ESET

© 2011 - 2019 Bütün Hakları Saklıdır Teknoloji Tutkunu Technopat