Anasayfa Haber Çin, Öğrencileri GPS İle Takip Ediyor

Çin, Öğrencileri GPS İle Takip Ediyor

Takip için kullanılan GPS modülü, öğrencilerin okul üniformalarına yerleştiriliyor.

Sıkı vatandaş gözetleme uygulamalarıyla dikkatleri çeken Çin, şimdi de öğrencilerin günlük hayatlarını yakından denetlemeye hazırlanıyor. Guizhan vilayetindeki Guangxi Zhuang bölgesindeki 10 okul, akıllı okul üniformalarını kullanmaya başladı.

Bu üniformalarda GPS birimi bulunuyor ve öğrencilerin konumları sürekli olarak gözlemlenebiliyor. Eğer bir öğrenci okuldan okul saatleri içinde ayrılmaya çalışırsa yetkililere bildiriliyor.

Üniformayı çıkarıp kaçmaya çalışacak öğrenciler için de yüz tanıma sistemi devreye giriyor. Yetkililer, bu uygulamayla okula katılımın ciddi oranda arttığını belirtiyor.

Akıllı üniforma, öğrencinin uyuyakalması halinde alarm verebiliyor. Bu akıllı üniformalar 500 kereye kadar yıkanabiliyor. Ayrıca üniformalar 150 derece sıcaklığa kadar dayanabiliyorlar.

Bu akıllı üniformalar aynı zamanda okullardaki kantinlerden yapılan alışverişlerde bir ödeme sistemi olarak da kullanılabiliyor. Bu uygulamanın zaman içinde Çin’in diğer bölgelerinde kullanıma girip girmeyeceği ise henüz belli değil.