Anasayfa Haber Epic Games Gözünü Mobil Cihazlara Dikti

Epic Games Gözünü Mobil Cihazlara Dikti

Epic Games Store İki Faktörlü Doğrulama

Epic Games, Steam’den sonra Google ve Apple ile rekabet etmeyi hedefliyor.

Geçtiğimiz yıl 3 milyar dolar kâr elde ettiği ortaya çıkan Epic Games, bu parayı Steam’in rakibi olmak için kullanacak. Düşük komisyonlu dağıtım hizmetini başlatan Epic, Steam’den sonraki hedefini de şimdiden açıkladı.

Epic Games, bir sonraki aşamada mobil platformları hedefleyeceğini duyurdu. Mobil platformlar için kendi uygulama mağazasını açacağını duyuran Epic, bu mağazasında da Epic Games Store’daki gibi düşük komisyon uygulamasını sürdürecek. Google ve Apple, mobil uygulama mağazalarından Steam’de olduğu gibi %30 komisyon alıyor.

Bunun teknik olarak nasıl yapılabileceği ise merak konusu. Android tabanlı akıllı telefonlara farklı uygulama mağazaları yüklemek mümkün. Hatta bazı bölgelerdeki telefonlar kutusundan Google Play Store değil, başka uygulama mağazaları yüklü olarak çıkıyor.

Fakat iOS için böyle bir durum şimdilik söz konusu değil. ABD yargısı, şu sıralar App Store’un anti tekel yasalarına uygun olup olmadığını araştırıyor. Eğer Apple suçlu bulunursa, iOS için farklı uygulama mağazalarının açılması mümkün olabilir.