Anasayfa Haber Activision-Blizzard, Finans Direktörünü İşten Çıkardı

Activision-Blizzard, Finans Direktörünü İşten Çıkardı

Finans direktörü Spencer Neumann, Activision-Blizzard yönetimi tarafından işten çıkarıldı.

Oyuncular, 2018 yılını son derece kötü geçiren ve itibar kaybeden Blizzard’ın bu gidişatından şirketin finans direktörü Amrita Ahuja’yı sorumlu tutuyordu. Göreve geldiği Mart’tan bu yana maliyetlerin düşürülmesi yönünde baskı yaptığı iddia edilen Amrita Ahuja’nın, son aylarda alınan ve oyuncuları üzen kararlarda büyük etkisi olduğu söyleniyor.

Blizzard’ın üst şirketi Activision-Blizzard ise şirketin finans direktörü olan Spencer Neumann’ı kovma kararı aldı. Bu kararın alınmasındaki sebebin ne olduğu hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.

Şirkete yakın olan kişilerden alınan bilgilere göre bu kararın sebebi, Neumann’ın farklı şirketlerde iş arıyor olması. Yatırımcılara karşı sorumlulukları olan Activision-Blizzard’ın, geleceği belli olmayan bir finans direktörüyle devam etmek istemediği ifade edildi.

Netflix de bu haberin duyulmasından birkaç saat sonra Spencer Neumann’ı bünyesine kattığını duyurdu. Activision-Blizzard yönetimi kovmak için basın duyurusu yapmış olmalarına rağmen, bu yüzden Neumann’ı gerçek anlamda kovamamış oldu.

Spencer Neumann’ın Blizzard’ın genel kalitesinin düşüşünde hiçbir etkisi olmadığı söyleniyor. Yine de bu iki şirketin iç işlerinin nasıl işlediğini bilemiyoruz. Amrite Ahuja’nın Blizzard’a uyguladığı maliyet baskısının sebebi, Spencer Neumann’dan aldığı direktifler olabilir.

Tabii bunlar sadece spekülasyondan ibaret. Bu yaşananların Blizzard’da bir şeylerin değiştirip değiştirmeyeceğini ise önümüzdeki dönemde hep birlikte görececeğiz.