Anasayfa Haber Japonya’dan Oyunlar Hakkında Sıra Dışı Kanun!

Japonya’dan Oyunlar Hakkında Sıra Dışı Kanun!

Japonya’da çıkarılan yeni bir kanunla, oyun kaydını değiştirmeye yarayan yazılımlar yasaklandı.

Asya’daki devletler, oyun konusunu hukuksal anlamda fazlasıyla ciddiye alıyor. Geçtiğimiz ay Güney Kore’de oyun hesaplarını şişirmenin yasaklandığı duyurulmuştu. Hesap şişirme, artık 2 yıla kadar hapis ile cezalandırılıyor. Şimdi yeni bir yasal önlem de Japonya’dan geldi.

Japonya hükümeti, oyun kayıtlarında oynama yapmaya imkan sağlayan yazılımların geliştiricilerine 5 yıla kadar hapis ve/veya 46.000 dolar para cezası uygulayacağını duyurdu. Haksız rekabeti engelleme kanunlarını güncelleyen devlet, bununla birlikte teliflerin korunmasında da önemli değişiklikler yaptı.

Yeni kanun, müzik, film, oyun yazılımı ve iş yazılımı gibi alanlarda izinsiz kopyalama ve görüntülemeleri yasaklıyor. Ayrıca oyun kayıt dosyalarına müdahale eden ve izinsiz elde edilen oyun anahtarlarını satan kişiler de bu cezalarla karşı karşıya kalacak.

Yasakla birlikte akıllara Diablo 2’deki kasanın küçük olması sebebiyle karakterler arası eşya aktarımı için kullanılan kayıt editörleri geliyor. Bu yazılımların yasaklanması, tek kişilik oyunları oynamayı tercih eden oyuncuları üzecektir.