Anasayfa Haber NVIDIA , FreeSync Monitörlere G-Sync Desteği Getiriyor

NVIDIA , FreeSync Monitörlere G-Sync Desteği Getiriyor

NVIDIA’nın G-Sync teknolojisi artık FreeSync monitörlerde de kullanılabilecek.

V-Sync’e alternatif olarak getirilen değişken tazeleme oranı teknolojisi, NVIDIA ve AMD kullanıcıları arasında ayrımın oluşmasına sebep olmuştu. AMD kullanıcıları FreeSync destekli monitörlerden faydalanırken, NVIDIA kullanıcıları da G-Sync destekli monitörleri tercih etmek zorunda kalıyordu. G-Sync desteği monitörde ek donanım gerektirdiği için, fiyatlara da yansıyordu.

Ağustos ayında AMD APU’sunu kullanarak NVIDIA ekran kartlarının FreeSync destekli monitörlerde kullanılmasına olanak sağlayan bir açık ortaya çıkmıştı. NVIDIA’nın yaptığı yeni duyuru ise bu tip açıklardan faydalanmayı gereksiz hale getiriyor. Bundan böyle NVIDIA ekran kartları, FreeSync monitörlerde de değişken görüntü tazeleme oranı desteği sağlayabilecek.

NVIDIA CEO’su Jensen Huang, 400 farklı FreeSync monitörü NVIDIA ekran kartlarıyla test ettiklerini ve bunlardan 12 tanesinin uygun olduğunu belirtti. Uygun olmayan monitörlerde G-Sync açılınca nasıl problemler yaşandığını ise söylemedi. Buna rağmen 15 Ocak’ta yayınlanacak sürücü güncellemesinin ardından, NVIDIA ekran kartlarıyla istendiği takdirde FreeSync monitörler de kullanılabilecek.