Anasayfa Haber Nvidia GeForce RTX Max-Q Ekran Kartları Duyuruldu

Nvidia GeForce RTX Max-Q Ekran Kartları Duyuruldu

Nvidia, RTX serisi yeni Turing grafik işlemcilerini dizüstü bilgisayarlara taşıyor.

Nvidia’nın CES 2019 öncesi yaptığı önemli duyurular devam ediyor. Bir süre önce RTX 2070’in Max-Q tasarımının test sonuçlarının sızdırılmasının ardından şirket, mobil RTX ekran kartlarının tanıtımını gerçekleştirdi.

17 tane yeni RTX Max-Q ekran kartının geliştirildiğini duyuran Nvidia, bu kartlarıyla 20 milimetreden ince olan dizüstü modellerini hedefleyecek. 144 Hz ekranlarla kullanılabilecek olan bu modeller, düşük güç tüketimleriyle dizüstü bilgisayarların bataryalarının da oyunlarda daha uzun süre dayanmasına imkan sağlayacak.

Max-Q tasarımları, RTX 2080 ile RTX 2060 arasındaki modelleri kapsayacak. Bu bilgiden RTX 2080 Ti Max-Q modelinin olmayacağını anlıyoruz. Hali hazırda piyasaya çıkacağı duyurulan Max-Q modellerinin de saat hızları hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. Fakat modellerde Ray Tracing çekirdeklerinin yer alacağı belirtildi.

WhisperMode, Nvidia Battery Boost ve G-Sync teknolojilerini destekleyecek olan yeni RTX Max-Q ekran kartları, oyun oynamayı seven kullanıcıların yanı sıra görsel tasarım işleriyle ilgilenen kullanıcılara da fayda sağlayacak.

RTX Max-Q ekran kartlarına sahip dizüstü bilgisayarlar, 29 Ocak’tan itibaren piyasada olacak. RTX 2080 Max-Q ekran kartlı bilgisayarlarla birlikte Anthem ve Battlefield 5 oyunları hediye edilecek. RTX 2070 Max-Q veya RTX 2060 Max-Q GPU’lu dizüstü satın alanlar ise bu iki oyundan birini tercih edebilecek.

GeForce RTX destekli dizüstü bilgisayarlar, 29 Ocak’tan itibaren Acer, Alienware, ASUS, Dell, Gigabyte, HP, Lenovo Legion, MSI, Razer ve Samsung gibi dünyanın en iyi dizüstü bilgisayar üreticilerinden satın alınabilecek. Ülkemizde ise, Monster Notebook RTX serisi ile buluşan ilk yerel üretici olacak.