Anasayfa Haber HTC Vive Pro Eye Duyuruldu

HTC Vive Pro Eye Duyuruldu

HTC’nin yeni VR gözlüğü, göz takip teknolojisiyle donatılmış olarak geliyor.

Akıllı telefon pazarında yavaş yavaş gözden uzaklaşmakta olan HTC, VR gözlüklerini geliştirmeye devam ediyor. Şirket, yeni Vive Pro Eye sanal gerçeklik gözlüğünü CES 2019’da tanıttı.

Yeni sanal gerçeklik gözlüğünde göz takip teknolojisi bulunuyor. Vive Pro Eye bu sayede kullanıcının tam olarak nereye baktığını algılayabiliyor. Bu da hem işlevsel, hem de görsel anlamda yeniliklerin önünü açıyor.

Örneğin menülerde gezinmek için kullanıcının odaklanması yeterli olabiliyor. Ya da kullanıcının bakmadığı noktaların düşük çözünürlük render edilerek, işlemci gücünden tasarruf edilmesi gibi amaçlarla da kullanılabiliyor.

Açıkçası bu çok önemli bir teknoloji. Oyunlarda kullanıcının bakmadığı ya da görmediği noktaların çizilmemesi için çeşitli yöntemler kullanılıyor. FPS oyunlarında yalnızca baktığımız yön çiziliyor.

Vive Pro Eye’daki göz takip teknolojisi, baktığımız yöndeki nesnelerden de göremediklerimizin elenmesini sağlayabilir. Bu da hali hazırda performans problemleri yaşanan sanal gerçeklik gözlüklerinde performansın artırılması anlamına geliyor.