Anasayfa Haber İngiliz Oyun Sektörü, Sinema Ve Müzikten Çok Kazandırdı

İngiliz Oyun Sektörü, Sinema Ve Müzikten Çok Kazandırdı

İngiltere’de oyun sektörü, sinema ve müzik gibi diğer eğlence sektörlerini geride bıraktı.

Geçmişte oyunlar çocuklara yönelik bir hobi olarak görülürken, günümüzde bu algı değişti. Artık oyun oynamak çok daha kabul gören bir eğlence haline geldi. Sektör hızla büyümeye devam ederken, insanlar oyunlara daha çok para harcamaktan da çekinmiyor.

İngiltere’de yapılan bir araştırma da sektörün ne derece büyüdüğünü ortaya seriyor. Araştırmanın raporuna göre İngiliz oyun sektörünün değeri 4,85 milyar dolara ulaşmış. Bundan 10 yıl önce sektörün değeri, bunun yarısı kadardı.

4,85 milyar dolarlık değer, oyun sektörünün İngiliz müzik ve video sektörlerinin toplamından daha fazla olduğu anlamına geliyor. Video sektörüne yalnızca sinemalar değil, aynı zamanda televizyon programları da dahil edilmiş. Rapora bu çerçeveden bakınca oyun sektörünün ne kadar ciddi bir boyuta geldiği daha iyi anlaşılabiliyor.

Raporda fiziksel oyun satışlarının düşmesine rağmen dijital oyunlardaki satışın %12,5 oranında arttığı belirtiliyor. 2018’deki büyümede en çok payı olan oyunların Red Dead Redemption 2, Fifa 19 ve Call of Duty: Black Ops 4 olduğu da ifade ediliyor.