Anasayfa Haber Alienware, 55 İnçlik OLED Monitör Prototipini Sergiledi

Alienware, 55 İnçlik OLED Monitör Prototipini Sergiledi

Alienware’in oyuncular için tasarladığı yeni OLED monitörü oldukça gelişmiş özelliklere sahip.

Alienware, CES 2019’da yeni monitörünün duyurusunu yaptı. 55 inç boyutundaki bu monitörde OLED panel kullanılıyor. Monitörün OLED paneli 4K çözünürlük sağlıyor. Aynı zamanda 120 Hz tazeleme oranı desteği de mevcut.

Fakat bu monitör şimdilik yalnızca teknoloji gösterisi için prototip olarak tasarlanmış. Şirketin bu özelliklere sahip monitörleri piyasaya ne zaman çıkaracağı ise henüz bilinmiyor.

OLED paneller, canlı renkleri ve siyah rengi gerçek siyah olarak gösterebiliyor olmalarıyla ön plana çıkıyor. Bu teknoloji uzun zamandır akıllı telefonlarda ve televizyonlarda kullanılıyor.

Ancak bilgisayarlarda çok daha fazla statik görüntü (Windows başlat tuşu, bildirim çubuğu vs.) kullanıldığı için bu platformlar için OLED monitörler piyasaya sürülmemişti. Çünkü statik görüntülerin OLED panellerde piksel yanmasına ve ekran iz kalmasına sebep olduğu bilinen bir sorun.

Son dönemde OLED monitör çalışmalarının yanı sıra microLED teknolojisi üzerine de çalışılıyor. OLED’in tüm iyi özelliklerine sahip olan microLED’lerde renk yanması problemi yaşanmıyor. Fakat bu panellerin de üretim maliyeti çok yüksek, bu yüzden de henüz genel kullanımda değiller.