Anasayfa Haber Lamborghini Huracan EVO Tanıtıldı

Lamborghini Huracan EVO Tanıtıldı

Lamborghini, 2020 için yenilenmiş Huracan EVO modelinin duyurusunu yaptı.

Lamborghini’nin Gallardo serisinin yerini alan Huracan, agresif görünümüyle otomobil severlerin ilgisini çekiyor. Şirket, bu otomobilin 2020 modelinin tanıtımını yaptı. 2020 model Lamborghini Huracan EVO, eskisinden daha agresif bir görünüme sahip.

V10 motorun kullanıldığı Huracan EVO, 640 beygir gücü ve 600 Nm tork üretebiliyor. Dinamik kontrol konusunda yeni teknolojilere yer veren Lamborghini, LDVI (Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata) adını verdiği bir sistemden faydalanıyor. Bu sistem aracın tüm sürüş dinamiğini izleyerek sürücünün bir sonraki hamlesine hazırlayabiliyor.

LPI (Lamborghini Piattaforma Inerziale) adındaki sistem ise jiroskop ve diğer çeşitli sensörler aracığıyla otomobilin o anki ivmesini kontrol ediyor. Gerektiği takdirde süspansiyon ayarlarında gerekli değişiklikleri yaparak otomobilin daha dengeli gitmesini sağlıyor.

1.422 kilogram ağırlığındaki Huracan EVO, 0-100 km/s hızlanmasını 2,9 saniyede tamamlayabiliyor. 325 km/s maksimum hıza ulaşabilen araç, 100 km/s hızla giderken 31,9 metrede durabiliyor. Huracan EVO, önümüzdeki ilkbahar aylarında yaklaşık 260.000 dolarlık fiyat etiketiyle piyasaya çıkacak.