Anasayfa Etkinlik CES CES 2019 #21 – ASUS Lyra Voice

CES 2019 #21 – ASUS Lyra Voice

ASUS Lyra Voice Router’ı tanıttı, bu üçü bir arada bir ürün, peki neler sunuyor? CES 2019’da sergilenen yeni ve ilginç ürüne birlikte bakalım…

ASUS AIMesh destekli olan Lyra Voice, öncelikle 802.11 AC destekli bir Router. Yazılım güncellemesi ile 802.11 AX ile en güncel standardı destekleyecek. Ocak 2019’da ABD’de satışa başlayacak olan Lyra Voice, Amazon Alexa destekli bir sesli asistan. Üçüncü işlevi ise Bluetooth hoparlör.

Amacı basit, mekanın farklı noktalarına hem internet dağıtmak, hem de nerede olursanız olun sesli komutlarınızı yerine getirmek. Ayrıca gittiğiniz yerlerde size müzik, Podcast vb dinletebilmek. Özellikle ASUS AIMesh desteği sayesinde teknik açıdan güçlü görünüyor. AIMesh Modu haricinde Router, Repeater, Access Point özellikleri var. Özellikle birden çok kullanım için tasarlanmış. ABD fiyatı 290 USD.

İçerisinde Qualcomm QCA4019 4 çekirdekli işlemci, 512 MB RAM var yani donanım olarak gücü yerinde. Üzerinde WAN ve LAN portu da bulunuyor.

Akıllı ev teknolojileri için güzel bir gelişme zira şu an en öncelikli problem Türkiye’de internet kalitesi ve hemen ardından eve gelen internetin içeride düzgün dağıtılabilmesi oluyor. Ancak sonraki adımlara da geçebileceğimiz özellikleri beğeniyle takip ediyoruz.