Anasayfa Haber Epic Games Store’a Bölgesel Fiyatlandırma Desteği Geldi

Epic Games Store’a Bölgesel Fiyatlandırma Desteği Geldi

Epic Games Store İki Faktörlü Doğrulama

Epic Store üzerinden satış yapan geliştiriciler artık fiyatlarını farklı bölgelere göre belirleyebilecekler.

Her üründe olduğu gibi oyunlarda da bölgesel fiyatlandırmalar büyük önem taşıyor. Ne yazık ki tüm oyun platformları bölgesel fiyatlandırmayı desteklemiyor, ya da bölge sayısını az tutuyor. Steam ise bu konuda oldukça başarılı. Fiyatlar genellikle oyuncuların satın alabileceği seviyelere zamanla iniyor.

Steam’e rakip olmak için kolları sıvayan Epic Games Store da bölgesel fiyatlandırma için çalışmalarına başladı. Şimdi Epic Games’te yönetici pozisyonunda görev alan Steam Spy kurucusu Sergey Galyonkin, şimdilik 130 farklı ülkeyi kapsayan 30 farklı bölgenin oluşturulduğunu ve bu bölgelerin fiyatlandırma için kullanılabilir olduğunu duyurdu.

Bu bölgelerin bir çoğunda işlemler ABD doları üzerinden yapılıyormuş gibi görünüyor. Kullanıcı kendi para birimiyle ödemeyi yapıyor, mağaza kısmındaki ücretler dolar üzerinden gösteriliyor. Galyonkin, gelecekte yerel para birimlerinin de kullanılmaya başlayacağını söylüyor.

Diğer taraftan Epic Games Store da Steam’deki gibi bir iade seçeneği sağladı. Eğer bir kullanıcı aldığı oyunu 2 saatten az süre oynadıysa, 14 gün içinde koşulsuz iade edebiliyor ve parasını geri alabiliyor.