Anasayfa Haber Epic Games, Unreal Engine’e Geçenlere Destek Verecek

Epic Games, Unreal Engine’e Geçenlere Destek Verecek

Epic Games ve Improbable, Unreal Engine kullanımını desteklemek için 25 milyon dolarlık havuz oluşturdu.

Fortnite ile son bir senede çok büyük gelir elde eden Epic, bu geliri oyun piyasasında daha güçlü bir konuma gelmek için kullanıyor. Geçen ay Epic Games Store’un açılışını yaparak Steam ile mücadeleye giren şirket, şimdi de oyun motorunun kullanım oranınını artırmaya çalışıyor.

SpatialOS’in geliştiricisi Improbable ile işbirliği yapan Epic, toplam 25 milyon dolarlık bir havuz oluşturdu. Bu para özellikle Unity oyun motorundan Unreal Engine’e geçiş yapmak isteyen oyun geliştiricilere aktarılacak.

Improbable’ın böyle bir işe kalkışmasının sebebi ise Unity’nin SpatialOS’i engelleme kararı. Yani Unity Engine’i kullanan oyunlarda SpatialOS altyapısı kullanılamayacak. Bu da Improbable’ın geliştiricileri farklı oyun motorlarına geçmeye ikna etme çalışmalarına sebep oldu.

SpatialOS, dev büyüklükte haritaların oluşturulmasına imkan sağlayan bir bulut veri simülasyonu aracı. Bu araç sayesinde büyük şehirleri tüm ayrıntılarıyla oyunlarda oluşturmak mümkün.

SpatialOS ile geliştirilen ilk oyun olan Worlds Adrift ise geçtiğimiz yıl Steam’de erken erişim olarak yayınlandı. Oyuncular, bu altyapıyı kullanan dev bir MMO oyunu bekliyorlar.