Anasayfa Haber Çin, Ay Yüzeyinde Pamuk Ve Patates Yetiştiriyor

Çin, Ay Yüzeyinde Pamuk Ve Patates Yetiştiriyor

Chang’e 4 uzay aracı ile Ay’a gönderilen pamuk bitkisinin filizlendiği duyuruldu.

Geçtiğimiz günlerde Ay’ın karanlık tarafına Chang’e 4 uzay aracını indiren Çin, bu bölgede çeşitli araştırmalar yapıyor. Chang’e 4’ün görevlerinden biri de Ay’da bitki yetiştirmekti. Dünya üzerinde özel bir teknoloji ile uyutulan bitkiler, Chang’e 4’ün Ay’a gitmesiyle uyandırıldı ve sulanmaya başlandı.

Geçtiğimiz gün verilen bilgiye göre pamuk bitkisi filizlenmeye başladı. Çin’in gönderdiği uzay aracında pamuğun yanı sıra kolza tohumu ve patates de bulunuyor. Bitkiler, Chang’e 4’ün içindeki özel bir kutuda yetiştiriliyor.

Bu bitkilerin gönderilmesindeki asıl amaç, farklı gezegenlerde ve düşük yer çekimli ortamlarda sürdürülebilir yaşam döngüsünü sağlamak. Bu deneyden elde edilecek bilgilere göre gelecekte astronotlar pamuğu kıyafet yapmak, patatesi yemek ve kolza tohumlarını da yakıt üretmek için kullanabilecekler.

Ay yüzeyinde sürdürülebilir tarım yapmak, uzun vadede Güneş Sisteminin kolonileştirilmesi için kritik önem taşıyor. Bu sayede Dünya’dan imal yapmak yerine, kendi kendine yeten ve gemilere de ikmal yapabilen koloniler kurmak mümkün olabilecek.