Anasayfa Haber Microsoft’un Katlanabilir Windows Cihazı Geliştirdiği Söyleniyor

Microsoft’un Katlanabilir Windows Cihazı Geliştirdiği Söyleniyor

Microsoft Karbon Negatif

Microsoft’un geliştirdiği yeni cihazın Surface ürün ailesine dahil edileceği söyleniyor.

Teknolojilerin gelişmesiyle birlikte cihazların form faktörü de değişiyor. Küçülen bileşenler, cihazların daha küçük olmasını ve içine daha çok şey sığmasına imkan sağlıyor. Bununla birlikte cihazların parçaları saklamak amacıyla kullanılan bazı bölümleri de gereksiz hale geliyor. Büyük ekranlı tabletler de buna iyi bir örnek denebilir, klavyenin ortadan kalktığı bir tasarıma evrildiler.

Bir iddiaya göre Microsoft, farklı tarzda bir cihaz geliştiriyor. Çift ekranlı olacağı bilinen Andromeda kod isimli telefonunun yanı sıra, Microsoft’un çift ekranlı ikisi bir arada bilgisayarların üretimi için PC üreticileriyle işbirliği yaptığı söyleniyor.

Bu bilgi, Microsoft’un modüler Windows işletim sistemi çalışmalarıyla birlikte ortaya çıktı. Söylenene göre Microsoft, “katlanabilir” adı altında özel bir sınıf üzerinde çalışma yapıyor. Bu da şirketin farklı katlanabilir cihazlara ek önem vereceğine işaret ediyor.

Microsoft’un üzerinde çalıştığı cihazların tam olarak ne gibi özelliklere sahip olacağı bilinmiyor. Fakat umuyoruz Windows bilgisayarlardan klavyeleri kaldırmayı yeniden denemezler. Dokunmatik ekranların, iyi bir klavyenin yerini tutamadığını defalarca tecrübe ettik.