Anasayfa Haber Assassin’s Creed Odyssey, Oyun İçi Reklam Gösteriyor

Assassin’s Creed Odyssey, Oyun İçi Reklam Gösteriyor

Assassin’s Creed Odyssey oyuncuları haritayı her açtıklarında reklam görmeye başladılar.

Hayatın her alanına yayılan reklamlar, sunulduğu biçime göre zaman zaman can sıkıcı olabiliyor. Ücretsiz faydalandığımız hizmetlerde reklamların bulunması pek çok kullanıcı tarafından bir dereceye kadar normal karşılanırken, para verip üstüne reklam izlediğimiz durumlarda bakış açısı değişebiliyor.

Bilgisayar ve konsol oyunlarında ise reklamlar uzun zamandır bulunuyor. Daha çok araba yarışları ve spor oyunlarında görünen bu reklamların bu zamana kadar kimseyi rahatsız ettiğini sanmıyoruz. Fakat geçtiğimiz ay Street Fighter 5’teki karakterlerin üzerine yerleştirilen reklamların açılması durumunda ekstra avantaj sağlaması, çok sayıda oyuncuyu kızdırmıştı. Bunun üzerine Capcom, bu özelliği oyundan kaldırmıştı.

Şimdi de Ubisoft, Assassin’s Creed Odyssey’de bir reklam denemesi yapıyor. Üstelik Ubisoft’un yöntemi çok daha rahatsız edici. Oyuncular, oyunda haritayı her açtıklarında Legacy of the First Blade Episode 2’nin (AC Odyssey’in yeni DLC’si) reklamını görüyorlar. Bu reklamı kapatmak için bir tuşa basmak gerekiyor. Bu da oyunda sık sık bakılan haritada gereksiz uğraş anlamına geliyor. Ubisoft’un bu hareketi haliyle oyuncuları hayli kızdırdı.