Anasayfa Haber Electronic Arts, Bir Star Wars Oyununu Daha İptal Etti

Electronic Arts, Bir Star Wars Oyununu Daha İptal Etti

2017’de duyurulan açık dünya Star Wars oyununun iptal edildiği açıklandı.

Electronic Arts’ın 2 sene önce duyurduğu açık dünya Star Wars oyunu iptal edildi. EA içinde Orca Projesi olarak bilinen bu yeni oyunun, iptal edildiği sırada geliştirme sürecinin henüz çok erken evrelerinde olduğu söyleniyor.

Oyuncuların bir ödül avcısı olarak Star Wars evrenindeki gezegenleri gezeceği bu oyun, EA Vancouver stüdyosunda geliştiriliyordu. Stüdyonun 2017’nin Ekim ayından beri bu proje üzerine çalıştığı biliniyor.

Bunun öncesinde Electronic Arts’ın kapattığı Visceral Games oyun stüdyosu, düz oynanışa sahip macera oyunu olarak başka bir Star Wars oyunu üzerine çalışıyordu.

EA Vancouver ise bu oyunun yapımını destekliyordu. Visceral Games’in kapatılmasıyla birlikte EA Vancouver kendi Star Wars projesi Orca üzerine çalışmaya başlamıştı.

Electronic Arts’tan gelen bilgiye göre Orca’nın iptal edilmesinin sebebi, şirketin yol haritasına uygun olmaması. Söylenene göre EA, daha erken piyasaya sürülecek bir oyuna ihtiyaç duydu.

Bu sebepten dolayı Orca projesi iptal edilirken, daha küçük çaplı yeni bir Star Wars oyununun yapımına başlandı. Yeni oyunun 2020 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu oyunun türünün ne olacağı ise bilinmiyor.