Anasayfa Haber Google, Fossil’den Akıllı Saat Teknolojisi Aldı

Google, Fossil’den Akıllı Saat Teknolojisi Aldı

Google’ın Fossil’den aldığı teknolojiler için 40 milyon dolar ödediği söyleniyor.

Google’ın Android kadar yaygınlaştırmayı başaramadığı Wear OS işletim sistemi, pek az akıllı saat tarafından kullanılıyor. Ancak görünen o ki Google’ın bu alandaki çabası devam ediyor. Şirket, akıllı saatler için 40 milyon dolarlık teknoloji satın aldı.

Fossil’in akıllı saat için geliştirdiği teknolojileri alan Google, ayrıca şirketin akıllı saat ar-ge çalışanlarını da alıyor. Yapılan açıklamaya göre bu satın almaya rağmen Fossil, akıllı saat geliştirmeye devam edebilecek.

Fossil’in hisseleri bu haberle birlikte bir anda %8 değer kazandı. Şirketin başkan yardımcısı Greg McKelvey, bu anlaşmayla pazara henüz sunulmamış akıllı saat yeniliklerinin ortaya çıkacağını söyledi.

İddiaya göre bahsi geçen yenilikler, Fossil’in 2015’te Misfit’i satın almasıyla elde edilen bir teknolojiyi de içeriyor. Tabii bunun ne olduğu henüz bilinmiyor.

Fossil, akıllı saatlerinde sadeliği tercih ediyor. Fossil markalarının ürettiği akıllı saatlerde Wear OS gibi gelişmiş bir işletim sistemi bulunmuyor. Google’ın Fossil teknolojileriyle nasıl bir yol çizeceği merak ediliyor.