Anasayfa Haber Apple, iPhone 11 Donanımı İle Dizüstü Bilgisayar Çalıştıracak

Apple, iPhone 11 Donanımı İle Dizüstü Bilgisayar Çalıştıracak

Apple’ın yeni patentleri, Razer ile benzer bir teknoloji geliştireceğine işaret ediyor.

Razer’ın Project Linda isimli cihazı pek çok bilgisayar kullanıcısının ilgisini çekmişti. Razer Phone akıllı telefonu bir dizüstü bilgisayara dönüştüren bu donanım, gücünü telefonun işlemcisinden alıyor. Görünüşe göre Apple da buna benzer bir teknoloji üzerine çalışıyor.

Apple’ın yaptığı yeni patent başvurularındaki görseller, şirketin tıpkı Razer Project Linda gibi bir ürün tasarladığına işaret ediyor. Görselde bir dizüstü bilgisayarın Touchpad kısmına, iPhone’un yerleştirildiği görülüyor. Hemen yanındaki diğer sürümde ise iPad’in, başka bir cihaza ekran olarak yerleştirildiği anlaşılıyor.

Apple’ın böyle bir ürünü geliştirmesi durumunda nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu. Kullanılacak işletim sisteminin ne olacağı büyük önem taşıyor. iOS kullanılması halinde kullanıcıların pek ilgisini çekmeyebilir. Zira iPad’e kablosuz klavye takmaktan pek de farklı olmayacaktır.

Fakat bu şekilde MacOS işletim sistemi çalıştırılırsa, Apple ekosistemine nispeten ucuz bir giriş yapmak isteyen kullanıcıları çekmek için fayda sağlayabilir. Tabii bu durumda ekran, klavye, batarya ve belki bir miktar da depolama biriminden oluşacak ek cihazın uygun bir fiyat etiketiyle satılması da önem taşıyor.