Anasayfa Haber Bülten Fujitsu, Dijital Fidyeciliğe Karşı Koruma Sağlayan ETERNUS LT140’ı Tanıttı

Fujitsu, Dijital Fidyeciliğe Karşı Koruma Sağlayan ETERNUS LT140’ı Tanıttı

Yeni depolama çözümü, kuruluşların fidye yazılımlara karşı etkili ve güvenli bir koruma sağlamak için çevrimdışı olarak veri yedeklemeleri oluşturulmasını ve saklanmasını sağlıyor.

Fujitsu, fidye yazılımı ve diğer kötü amaçlı yazılım saldırılarıyla karşı karşıya kalan kuruluşlar için geri hat koruması sağlayan yeni bir teyp sistemi sunuyor. Fujitsu Storage ETERNUS LT140, tüm kurumlar için kurumsal verilerin yedekleme ve arşivleme işlemlerinin yönetimini kolaylaştırıyor. Kurumların aktif dosyalarının fidye yazılımı neticesinde kilitlendiği durumlarda, çevrimdışı güvenli bir şekilde tutulan yedekleme dosyalarının saldırıdan önceki bir aşamaya geri yüklenmesi sayesinde hatasız kurtarma işlemi sağlıyor.

Fidye yazılım saldırıları, şirketleri ve kamu kuruluşlarını zor durumda bırakmaya devam ediyor. Avrupa’da son dönemlerde özellikle hastaneler kötü amaçlı yazılımların kurbanı oluyor. IDC analist firması, organizasyonlar tarafından tutulan artan miktardaki verinin bilgisayar korsanları için giderek daha çekici bir hedef haline geldiği konusunda kullanıcıları uyarıyor. Çevrimdışı kalan kurumların günlük işlemlerini yapamamaktan dolayı oluşan kayıplarının yanı sıra fidye yazılımı saldırılarından kurtulma işlemleri için harcanan zaman ve para kaybı da büyük zararlar oluşturabiliyor, daha da kötüsü kurumun itibarına zarar verebiliyor.

Kötü amaçlı bir saldırgan tarafından gönderilen bir e-posta ile tüm sistemlerin tehlikeye atılmasına ve şifrelenmesine yol açabileceği gerçeği üzerine harekete geçen Fujitsu, kritik işletme verileri için otomatik düzenli yedeklemeler sayesinde hatasız geri yükleme sağlayabilecek bir koruma sistemi oluşturdu. Şifreli yedeklemeler, bilgisayar korsanlarının erişemeyeceği biçimde çevrimdışı depolanarak fidye yazılımlarına ve diğer siber saldırılara karşı bir savunma hattı sağlıyorlar. Dahası, manyetik bant tabanlı sistemler, kurum dışı kullanım için güvenilirliği kanıtlanmış uygun maliyetli bir seçenek sunmanın yanı sıra ikinci katman veri depolama ve uzun vadeli arşivleme sağlıyor.

Fujitsu’nun küçük ve orta ölçekli ortamlar için en ileri ölçeklenebilir esnek çözümü olan yeni ETERNUS LT140, Fujitsu Storage ETERNUS ailesinin en yeni üyesi. Bu ürün, etkili, uzun vadeli veri koruma ve felaket kurtarma stratejileri sunuyor. ETERNUS LT140, hızla genişleyen depolama, yedekleme ve arşivleme gereksinimlerini karşılamak için oluşturulan en son endüstri standardı Linear Tape Open (LTO) teknolojisiyle LTO-8’in kurumsal sınıf performansını birleştiren, geleceğe hazır bir bant sistemi sunuyor.

Fujitsu ETERNUS LT140, bir kurumun tüm e-posta, belge ve veritabanını korumak için ihtiyaç duyulan yeterli sayıda teyp kartuşu ve sürücü sayısını “büyüdükçe öde” yaklaşımıyla 8,4 Petabaytlık bir seviyeye kadar artırma olanağı sunuyor.

İleri seviyede otomatikleştirilmiş, basit kullanımlı ve uzaktan çalıştırma özelliğine sahip ETERNUS LT140, kuruluşların teknoloji bilgisine erişimin kısıtlı olduğu mevkilerde kullanımı için ideal seçimdir. LTFS ile uyumlu (Doğrusal Bant Dosya Sistemi) olan sistem, depolama klasörlerine ve dosyalarına grafiksel bir arabirim sağlar ve verilerin tıpkı bir diskte veya flash depolama alanında tutulmuş gibi teyp içeriğine etkin erişim sağlar. Donanım tabanlı veri şifrelemeli LTO-8 teknolojisi, yüksek kapasite, yüksek hız ve düşük depolama maliyetleri sağlarken güvenliği ve uyumluluğu da artırır. Tüm Fujitsu ETERNUS LT sistemleri gibi, ETERNUS LT140 da WORM (Bir Kez Yaz, Çok Oku) protokolünü destekler. Bu özellik verilerin silinemez, yeniden yazılamaz bir biçimde tutulduğu anlamına gelmektedir. Bu sayede veriler, kötü niyetli yazılımların en kötüsünün bile erişemeyeceği bir yerde korunabilmektedir.

Fujitsu EMEIA’daki Veri Merkezi Kategori Yönetimi Başkanı Olivier Delachapelle konuyla ilgili şunları söylüyor: “Fidye yazılımı ve diğer kötü amaçlı yazılım biçimleri tarafından saldırıya uğramak, yalnızca bir kuruluşun itibarına değil, aynı zamanda toplandığı zaman uzun süre tutan çalışma kesintisi sebebiyle oluşan yüksek maliyetlere neden olabilir. Şifrelenmiş yedekleri kartuşların üstünde çevrimdışı tutmak, kritik verilerin her zaman erişilebilir olmasını sağlamak için atılacak basit bir adımdır ve felaket saldırılarından sonra kuruluşların hızla yeniden çalışmaya başlamasını sağlayan bir üstünlüktür. Yüksek kapasiteli teyp kütüphanelerimiz 3-2-1 veri koruma stratejisinin önemli bir parçası olmalıdır; verinizin en az üç kopyasını saklayın, iki yedek kopyayı farklı depolama ortamlarında saklayın ve bir tanesini çevrimdışı saklayın.”

ETERNUS LT140, uzun süreli yedekleme ve arşivleme için ideal bir bağımsız çözüm olmasının yanı sıra, Fujitsu ETERNUS CS veri koruma ailesi ile birleştirildiğinde, ikinci kademe depo olarak düşük maliyet ve yüksek enerji verimli bir donanım seçeneği sunar.