Anasayfa Haber Farming Simulator 19 İçin Espor Ligi Açılıyor

Farming Simulator 19 İçin Espor Ligi Açılıyor

Giants Software, Farming Simulator 19 çiftçilik oyunu için espor organizasyonları başlatacağını duyurdu.

“Farming Simulator” oyunu denince hepimizin aklına rahat bir şekilde, kahvemizi yanımıza alıp, sakin sakin oynayabileceğimiz bir çiftçilik oyunu geliyor. “Espor” dendiğinde ise yoğun ve stresli bir şekilde oynanan, ciddi yetenek gerektiren Counter Strike, StarCraft, League of Legends ve Dota 2 gibi oyunlar geliyor.

Farming Simulator’ın geliştiricisi Giants Software, bu iki zıt kavramı bir araya getiriyor. Şirket, Farming Simulator 19 için espor ligini başlatacağını açıkladı. Doğrudan şirket tarafından yapılacak olan bu organizasyon, şirket CEO’su Christian Ammann tarafından özel bir fırsat olarak görülüyor.

Farming Simulator League olarak adlandırılan bu organizasyon, Avrupa’nın çeşitli bölgelerinde 10 farklı turnuva içerecek. Ligin finali ise FarmCon 2020’de yapılacak. Ligdeki ödül havuzu ise 284.000 dolar olarak belirlenmiş.

Espor organizasyonları ve ligleri, finansal anlamda sponsor desteği üzerinden yürüyor. Sponsorların alınabilmesi için de izlenme sayılarının yüksek olması gerekiyor. Farming Simulator 19’un espor organizasyonlarının ne kadar izleneceği ise merak konusu.