Anasayfa Haber Bülten Acer, Okullarda Kullanım İçin Tasarlanmış İki Yeni Chromebook Modelini Duyurdu

Acer, Okullarda Kullanım İçin Tasarlanmış İki Yeni Chromebook Modelini Duyurdu

Acer 12 inç boyutundaki ilk Chromebook modelleri olan, öğrencilere ve eğitim kuruluşlarına yönelik Acer Chromebook Spin 512 ve Acer Chromebook 512 modellerini tanıttı.

Ekranı 3:2 en boy oranındaki modeller, kağıt kalem kullanmaya benzer bir deneyim sunuyor. Dönüştürülebilir Acer Chromebook Spin 512’nin (R851TN) 360 derece dönebilen menteşeleri sayesinde, öğrenciler Antimikrobiyal Corning Gorilla Glass2,3 ekranı kapaklı, tablet, ekran ve çadır modlarında kullanabiliyor.

Elektromanyetik rezonanslı Wacom ekran kalemi doğal bir şekilde not tutma ve çizim yapma imkanı sunuyor. Birlikte gelen bu kalemi cihazdaki özel yuvada rahatlıkla saklayabiliyorsunuz. Acer Chromebook 512 (C851/C851T) dokunmatik ve dokunmatik olmayan ekran seçenekleriyle geleneksel bir dizüstü bilgisayar tasarımı kullanıyor.

Yeni Acer Chromebook’lardaki ekranlar üretkenliği artıran 3:2 en boy oranına sahip ekranlarıyla aynı ölçüdeki 16:9 ekranlara göre yüzde 18 daha fazla dikey alan sunuyor. Sonuçta öğrenciler tek bir ekranda daha geniş metin, harita, fotoğraf ve ödev görüntüleyebiliyor. 12 inç boyutundaki HD+ ekranlar 1366 x 912 çözünürlük ve IPS teknolojisine sahip. Ayrıca, daha uzun olan ekranı daha fazla içerik görmeyi ve web sayfalarını yukarıdan aşağıya okuyabilmeyi sağlıyor.

Dört çekirdekli Intel Pentium Silver N5000 veya Intel Celeron N4100 işlemci ile donatılan ürünler, hızlı açılma süreleriyle öğrencilerin hemen çalışmaya başlamasını sağlıyor, daha az güç harcıyor ve ekstra performans sunuyor. Yoğun grafik içerikli sınıf projeleri akıcı bir şekilde çalışabiliyor ve çabuk tepki veren yazılımlar öğrencilerin dikkatlerinin dağılmasını önlüyor. Bunların yanı sıra Acer Chromebook 512’de çift çekirdekli Intel Celeron N4000 işlemci seçeneği de bulunuyor.

Acer Chromebook 512, okul projeleri veya birlikte çalışan öğrencilerin paylaşabilmesi için 180 derece açılarak masaya tam olarak yatırılabiliyor. Ayrıca, Acer Chromebook 512’de mekanik olarak bağlı tuşlar kullanılıyor. Sökmesi zor ama değiştirmesi kolay olan bu tuşlar, cihazı sınıf ortamında kullanım için ideal hale getiriyor.

Acer Chromebook Spin 512’nin kapağında dışa dönük 8 MP kamera bulunuyor. Kapaklı sürümde ayrıca tercihe bağlı bir de 5 MP kamera yer alıyor. Öğrenciler bu sayede okul projeleri için yüksek kaliteli görüntüler ve videolar çekebiliyor. Bunların yanı sıra öğrenciler ekranın üzerindeki Acer HD web kamerası ile video görüşmeleri ve Google Hangouts üzerinden diğerleriyle iletişim kurabiliyor.

Askeri Sınıf Dayanıklılık, Oyuncak Güvenliği Standartlarına Uyum

Yeni Acer Chromebook Spin 512 ve Acer Chromebook 512 sıkı ABD MIL-STD 810G askeri standartlarına uyum sağlıyor. Güçlendirilmiş tasarım ve şok emici bölüm sayesinde 122 cm yüksekten düşmeye ve 60 kg basınca dayanabiliyorlar. Bunlara ek olarak, yeni Acer Chromebook modelleri küçük çocukların kullanımına da uygun. Cihazlar ASTM F963-16 ve UL/IED 60950-1 gibi önde gelen iki güvenlik standardına uyum sağlıyor.

Suyu iç bileşenlerden uzaklaştıran ve kasanın altından dışarı atan oluklu sistem sayesinde klavye, 330 ml’ye kadar sıvı sıçramasına karşı koruma sağlıyor. Touchpad’lerin de neme dayanıklı olmasının yanı sıra Acer Chromebook 512’nin klavyesi BT departmanları tarafından kolayca onarılabiliyor.

Acer Chromebook Spin 512’deki dokunmatik ekran Antimikrobiyal Corning Gorilla Glass 2,3 ile kaplı. Antimikrobiyal bir malzeme ile daha temiz ve sağlam hale gelen cam, dokunmatik ekranda mikroorganizma birikimiyle oluşan koku ve lekeleri engelliyor. Çizilmelere karşı da dayanıklı olan ekran öğrencilerin gün içinde farklı ortamlarda kullanması için ideal.

Daha Çok Sayıda Kablosuz Cihaza Destek

Öğrenciler Intel Wireless-AC 2×2 802.11ac MU-MIMO (Çok Kullanıcılı Çok Giriş, Çok Çıkış) ile hızlı ve güvenilir Gigabit Wi-Fi bağlantısına kavuşuyor. MU-MIMO standardı aynı anda daha çok sayıda kablosuz cihaza destek vererek daha yüksek kablosuz bağlantı hızlarına ulaşmayı sağlıyor.

Çevre birimleri Bluetooth 5.0 veya iki adet USB 3.1 Type-C Gen 1 girişi üzerinden bağlanabiliyor. Cihazı ve diğer ürünleri şarj etmek için kullanılabilen bu girişlerle 5 Gbps’e kadar ulaşan hızlarla veri aktarımı yapmak ve HD ekranlara bağlanmak mümkün. Acer Chromebook modellerinde ayrıca iki adet USB 3.0 girişi yer alıyor.

Fiyat ve Bulunabilirlik

Yeni Acer Chromebook modelleri, 32 veya 64 eMMC depolama ve 4 veya 8 GB RAM seçenekleriyle EMEA bölgesi ve Kuzey Amerika’da eğitim kuruluşları ve kurumsal müşteriler için 2. çeyrekte piyasaya sürülecek.