Anasayfa Haber Huawei P30 Telefonun Özellikleri Ortaya Çıktı

Huawei P30 Telefonun Özellikleri Ortaya Çıktı

Huawei P30 modelinde ekran içi parmak izi okuyucu bulunacağı söyleniyor.

Geçtiğimiz yılın en başarılı akıllı telefonlarından biri olan Huawei P20 Pro’nun, beklendiği üzere yeni sürümü geliştiriliyor. Önümüzdeki aylarda tanıtılması beklenen P30’un temel modelinin ilk özellikleri sızdırıldı.

Huawei P30’da 6,1 inçlik bir OLED ekran bulunacak. P30 Pro’daki ekran boyutu ise 6,5 inç olacak ve kenarları kavisli olacak. Her iki modelde de damla şeklinde küçük bir çentiğin yer alacağı belirtiliyor. Bu küçük çentiğe 3D yüz algılama donanımları sığdırılamayacağı için de telefonun ekranına parmak izi okuyucu yerleştirileceği belirtiliyor.

Huawei P30’da Mate 20 Pro ile aynı kamera sisteminin bulunacağı söyleniyor. 40 megapiksel ana kamera, 20 megapiksel geniş açılı kamera ve 8 megapiksel 3x optik zumlu kamera bulunacak. P30 Pro’da ise 4 kameraya yer verileceği tahmin ediliyor.

P30 Pro’nun ana kamera sensörünün 38 megapiksel IMX607 olacağı ve sistemin TOF sensörü ile destekleneceği iddialar arasında. Ayrıca Pro modelindeki optik zumlu kameranın 10x yakınlaştırma yapabileceği belirtiliyor.

Her iki telefonda da Kirin 980 işlemcinin bulunacağı konuşuluyor. Bellek miktarı ise P30’da 8 GB, P30 Pro’da 12 GB olacak deniyor. Huawei’nin bir sonraki nesil işlemcisi Kirin 990’ın ise yeni Mate serisi modellerle piyasaya sürülmesi bekleniyor.