Anasayfa Haber 32 GB DDR4 Bellekler Uyumluluk Konusunda Sıkıntılı

32 GB DDR4 Bellekler Uyumluluk Konusunda Sıkıntılı

32 GB kapasiteli DDR4 belleklerde, PCB yüksekliği standardın üzerine çıkıyor.

Bilgisayarlardaki bellek ihtiyacı günden güne artarken, bellek üreticileri de bu ihtiyacı karşılamak için çeşitli çözümler bulmaya çalışıyor. Tek slota 32 GB kapasitesinin sığdırılması amacıyla da yüksekliği artırılmış bellekler piyasaya sürülüyor.

Bu belleklerin üzerinde 32 tane 8 gigabit’lik Samsung B-die yongaları bulunuyor. Piyasadaki 16 GB kapasiteli belleklerde ise bu yongalardan 16 tane yer alıyor. Yonga sayısının iki katına çıkması, RAM PCB’sinin üzerinden daha fazla alana ihtiyaç duyulmasına sebep oluyor.

Üreticiler bu sorunu belleğin fiziksel yüksekliğini artırarak çözmeye çalışıyorlar. Bildiğiniz üzere neredeyse tüm anakart ve işlemciler, çift kanallı RAM desteği sunuyorlar. Bu 32 GB bellekler ise tek slota yerleştirilmiş çift bellek gibi çalışıyor. Dolayısıyla pek çok anakartla uyumlu değiller.

Tek slotta 32 GB belleğe ihtiyaç duyacak sistemler ise kısıtlı. Yalnızca çift slotu bulunan ve video render gibi ağır işlerde kullanılan küçük sistemler için gerekli olacağını düşünüyoruz. Siz yine de bu tip bellekleri satın alırken uyumluluğunu kontrol etmeyi unutmayın.