Anasayfa Haber Path Of Exile İçin DX9 Desteği Sona Eriyor

Path Of Exile İçin DX9 Desteği Sona Eriyor

Grinding Gear, oyunun DirectX 9 seçeneğini kaldıracaklarını açıkladı.

Grinding Gear’ın ücretsiz Action RPG oyunu Path of Exile, son dönemde Diablo sevenler arasından çok sayıda oyuncu göçü alıyor. Geçtiğimiz ay The Betrayal ek paketini yayınlayan şirket, oyuncularına önemli bir duyuru yaptı.

Windows XP işletim sisteminde yalnızca DirectX 9 API’si bulunurken, Windows Vista’da DirectX 10 destekleniyor. Path of Exile ise DX9 ve DX11 seçenekleriyle geliyordu.

Grinding Gear, bu iki işletim sistemini kullanan kullanıcıların oranının %0,1 olduğunu ve DirectX 9 desteğini keseceklerini açıkladı. DirectX 9 desteğinin kesilmesiyle birlikte, Windows XP ve Vista’da oyunu açmak mümkün olmayacak.

Path of Exile’ı DX9’da oynayan oyuncuların büyük kısmı, bu API’yi gölgeleri tamamen kapatma imkanı sağladığı için seçiyordu. Bunun farkında olan Grinding Gear, oyunun gölgelerle oynanması için geliştirildiğini ve kapatılmasını istemediklerini dile getirdi.

Yapımcılar DX11 sürümünün gölgeli halinin, DX9 sürümünün gölgesiz halinden iyi çalıştığının da altını çizdiler. Bu değişikliği içerecek 3.6.0 güncellemesi ise Mart ayında yayınlanacak.