Anasayfa Haber AMD Radeon 7 Test Sonuçları Sızdırıldı

AMD Radeon 7 Test Sonuçları Sızdırıldı

AMD’nin 7 nanometre teknolojisiyle üretilen yeni kartının benchmark sonuçları internete sızdırıldı.

AMD, kısa süre önce 7 nanometre teknolojisiyle üretilen ilk oyuncu ekran kartının duyurusunu yapmıştı. Radeon VII adındaki ekran kartı Vega mimarisini kullanıyor. Mimarinin eski olması, kartın 7 nanometre teknolojisiyle üretilmesinin performansına çok fazla katkı yapmayacağına dair eleştirilere sebep olmuştu. AMD ise bu kartın, Nvidia RTX 2080’le kafa kafaya performans sergileyebildiğini dile getirmişti.

Şimdi ise Radeon VII’nin test sonuçları ortaya çıktı. 3DMark FireStrike Ultra’da 4K çözünürlükte yapılan testlere göre AMD’nin iddiası doğru. Radeon VII testlerde Nvidia RTX 2080 ile benzer bir performans sergiliyor. Hatta RTX 2080’i ve GTX 1080 Ti’ı biraz geride bırakabiliyor. Aşağıda test sonuçlarını ve sıralamayı görebilirsiniz.

FireStrike testinin DX11 tabanlı olduğunu hatırlatmakta fayda var. DX12 tabanlı TimeSpy testinde ise Radeon VII 8.700 puan alırken, RTX 2080 9.645 puan elde etti. AMD’nin asıl iddialı olduğu DirectX 12 API’sinde Nvidia’nın gerisine düşmesi ise şaşırtıcı bir durum. Tabii bunun henüz hazır olmayan sürücülerle de alakalı olabileceğini hatırlatmakta fayda var.

AMD Radeon VII, 7 Şubat’ta 699 dolar fiyat etiketiyle piyasaya sürülecek. AMD bu kartlarda 16 GB HBM2 belleğe yer verecek. Navi mimarisini kullanan yeni 7 nanometre kartların ise bu yılın ilerleyen dönemlerinde tanıtılması bekleniyor. Bir sonraki nesil teknolojiyi barındıran bu kartların performansı daha yüksek olacak mı, hep birlikte göreceğiz.