Anasayfa Haber Intel, Katlanabilir Telefon İçin Patent Başvurusu Yaptı

Intel, Katlanabilir Telefon İçin Patent Başvurusu Yaptı

Intel, farklı yapıda bir akıllı telefon geliştirmek için çalışıyor olabilir.

Cep telefonlarından akıllı telefonlara geçiş yıllar önce gerçekleşti ve cebimizde taşıdığımız bu cihazların formları hayli değişti. Günümüzde ön yüzeyi neredeyse tamamen ekranla kaplanmış büyük ebatlı telefonlar standart oldu denebilir. Ancak yakın bir dönemde, telefon formunda yine bir değişiklik gerçekleşmesi bekleniyor.

Katlanabilir OLED ekranlar sayesinde artık katlanabilir akıllı telefonların geliştirilmesi mümkün. Pek çok şirket, bu cihazların tasarımı üzerine çalışmalar yapıyor. Anlaşılan Intel de bu konuda çalışan şirketlerden biri olacak.

Intel’in 2017’de yaptığı bir patent başvurusu, bir medya kuruluşu tarafından ortaya çıkarıldı. Büyük bir akıllı telefon ile küçük bir tablet arasında formda bir cihaza işaret eden bu patent, dizüstü bilgisayar benzeri bir kullanıma da işaret ediyor. Ayrıca tasarıma bir kalemin de yerleştirilebildiği dikkat çekiyor.

Intel’in bu patenti kullanarak bir cihaz geliştirip geliştirmediği hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor. Bu patentteki görsellerden yola çıkılarak tasarım resimleri de oluşturulmuş. Bu görselleri aşağıdaki galeride inceleyebilirsiniz.