Anasayfa Haber Samsung, Telefonlar İçin 1 TB eUFS Depolama Birimini Duyurdu

Samsung, Telefonlar İçin 1 TB eUFS Depolama Birimini Duyurdu

Samsung tarafından özellikle mobil cihazlar için geliştirilen yeni depolama birimi çok hızlı çalışıyor.

Samsung, yeni eUFS depolama biriminin duyurusunu yaptı. eUFS 2.1 standardına uygun olarak geliştirilen bu depolama birimi, tam 1 TB kapasiteye sahip. Bu depolama biriminin ilk olarak Galaxy S10 telefonda kullanılabileceği tahmin ediliyor.

1 TB kapasiteli depolama birimi 11,5×13 milimetre boyutlarında. 16 tane 512 gigabit V-NAND flash hafıza katmanından oluşan bu yonga, aynı zamanda yeni bir kontrolcü içeriyor.

Samsung’un hafıza yongasının ulaştığı hızlar da dikkat çekici. Yonga saniyede 1.000 MB okuma ve 260 MB yazma hızlarına ulaşabiliyor. Rastgele okuma ve yazma hızları ise sırasıyla 58.000 ve 50.000 IOPS olarak belirlenmiş.

Samsung, bu yongaların üretimine 2019’un ilk yarısında başlamayı planlıyor. Yonganın Galaxy S10’a yetiştirilmesi amacıyla üretime daha erken başlanabileceği de iddia edildi.

Samsung’un katlanabilir akıllı telefonu ve Galaxy S10 modeli 20 Şubat tarihinde tanıtılacak. Bu telefonlarda 1 TB kapasiteli eUFS depolama biriminin kullanılması halinde, tanıtımda bu konuda da bir açıklama yapılacaktır.