Anasayfa ESET Apple’ın FaceTime Uygulamasında Açık Bulundu

Apple’ın FaceTime Uygulamasında Açık Bulundu

Apple, FaceTime uygulamasının grup görüşme fonksiyonunu geçici olarak durdurdu.

ESET, Apple’ın görüntülü iletişim uygulaması FaceTime’da bir açığın ortaya çıktığını duyurdu. Bu açık sayesinde birini aradığınızda, karşıdaki kişi cevap vermese bile mikrofon sesini dinleyebiliyorsunuz.

Açıktan faydalanmak için videolu görüşme talebi gönderdiğiniz kişinin telefonu çalarken grup arama özelliğini açıp, “görüşmeye birini ekle” seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Sonrasında grup görüşmeye kendinizi eklemeye çalıştığınızda, telefonu çalmakta olan kişinin mikrofonundan gelen sesleri duymaya başlıyorsunuz. Üstelik karşı taraftaki kişinin telefonu hala çalmaya devam ederken!

İlk etapta bu açıkla yalnızca mikrofon sesinin dinlenebildiği belirtilirken, sonrasında bazı kullanıcılar ön kameraya da ulaşabildiklerini dile getirdiler. Aynı yöntem kullanıldığında, telefon çalarken eğer karşıdaki kişi güç veya ses tuşlarına basıp telefonu susturmayı tercih ederse, ön kamera da görüntü göndermeye başlıyor. Tabii kullanıcı görüntünün gittiğini fark edemiyor.

Bu hatanın iOS 12.1 yüklü iPhone ve iPad’lerde görüldüğü söyleniyor. Apple da bu hatayı gidermek için şimdilik FaceTime’ın grup görüşme özelliğini durdurdu.