Anasayfa Haber Huawei Mate 20 Pro: Akıllı Güvenlik Özellikleri

Huawei Mate 20 Pro: Akıllı Güvenlik Özellikleri

Huawei Mate 20 Pro, güvenli kullanım konusunda kullanıcıya neler sunuyor, bu konuyu inceledik.

Akıllı telefonların hayatımızın vazgeçilmez öğesi olduğu şu günlerde güvenlik konusu da bir hayli önemli. Her türlü bilgimiz, özel ve iş hayatımıza dair tüm verileri akıllı telefonumuzda taşınıyor. Bu nedenle telefonumuzdaki içeriklere başka biri tarafından ulaşılamaması gerekiyor. Peki Huawei Mate 20 Pro kullanıcı güvenliği konusunda bize neler vaat ediyor?

Parola oluşturma & depolama

Dijital kimliğimiz artık hayatımızın önemli bir parçası olduğu için, bu kimliği de güvende tutmak gerekiyor. Bunu da iyi parolalar oluşturarak yapmak mümkün. Ancak bir sürü platformda hem iyi, hem de farklı parolaları nasıl hatırlayacağız?

Bunun için Huawei Mate 20 Pro kullanıcıya Şifre Kasası özelliğini sunuyor. Bu özellik sayesinde hem güçlü parolalar oluşturmak, hem de bunları cihaza kaydetmek mümkün. Bu parolaları görüntülemek veya kullanmak istediğinizde, yine biyometrik bir güvenlik ya da PIN kodu aracılığıyla kendinizi tanıtmanız gerekiyor.

Gizli kasa

Huawei Mate 20 Pro’da, diğer Huawei modellerinden de alışık olduğumuz Dosya Kasası özelliği de mevcut. Dosyalarınız içerisinde gizli bir klasör oluşturarak, saklı tutmak istediğiniz iş ve diğer benzeri konulardaki özel dosyalarınızı bu klasör içinde tutabilirsiniz. Bu klasöre erişmek için ise yine biyometrik güvenlik özellikleri ya da PIN kodu ile kimliğinizi doğrulamanız gerekiyor.

Uygulama kilidi

Ne kadar popüler ya da kullanışlı bir uygulama olursa olsun, bazı uygulamalara ayrıca ek kilit koymak ihtiyacını hissedebiliyoruz. Telefonun kilidi açıkken dahi cihazınıza bir yabancı tarafından müdahale edildiğinde erişilmesini istemediğiniz uygulamalar olabilir. Örneğin WhatsApp veya Instagram bu tür uygulamalara güzel örneklerdir.

Mesajlarınıza ve paylaşımlarınıza başkası tarafından erişilmesi ihtimalini düşünmek bile çok can sıkıcıdır. Bu yüzden Mate 20 Pro, istediğiniz herhangi bir uygulamaya kilit koymanızı da sağlıyor. Uygulama kilidi ekranından seçeceğiniz uygulamalar, üzerine dokunduğunuzda sizden PIN kodunu girmenizi isteyecektir. Bu sayede fazladan bir güvenlik katmanı eklemiş olacaksınız.

Huawei Mate 20 Pro’nun güvenlik özellikleri bizden iyi bir not aldı. Tabii ki geliştirilmesi gereken noktalar olabilir. Ancak günümüz koşullarında hem dijital kimliğiniz, hem de cihazın genel kullanımı açısından güvenilir bir telefon olduğunu kullanıcıya hissettiriyor.

İlginizi çekebilir: Huawei Mate 20 Pro Batarya Ve Şarj Özellikleri