Anasayfa Haber Navi Mimarili AMD Radeon Ekran Kartları Bu Yıl Piyasaya Çıkacak

Navi Mimarili AMD Radeon Ekran Kartları Bu Yıl Piyasaya Çıkacak

AMD CEO’su Lisa Su, yeni nesil Navi ekran kartlarının çıkış tarihini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde ilk oyuncu odaklı 7 nanometre ekran kartı Radeon VII’yi tanıtan AMD, bu kartıyla büyük beklentileri olanları tatmin edememişti. Zira bu kart 7 nanometre avantajına rağmen Nvidia’nın yeni nesil üst seviye kartlarıyla rekabet edemiyor, üstelik beklenenden fazla güç tüketiyor. Vega mimarisiyle geliştirilen bu kartın tanıtımından sonra gözler AMD’nin Navi mimarisine döndü.

Navi mimarisinin 7 nanometre geçişinin hakkını verebileceği tahmin ediliyor. AMD’nin modern mimarili 7 nm bir kartı piyasaya sürmesi, piyasadaki dengelerin değişmesine sebep olabilir. Dolayısıyla pek çok oyun sever, Navi tabanlı modelleri merakla bekliyor.

AMD CEO’su Lisa Su, 2019 yılında Navi kartların piyasaya sürülebileceğinden bahsetmişti. Geçtiğimiz günlerde yapılan finans toplantısında konuşan Lisa Su, Navi kartların bu yılın ikinci çeyreğinde piyasaya çıkacağını söyledi. Bu da Navi ekran kartlarının 1 ila 4 ay arasında bir sürede tanıtılacağı anlamına geliyor.

Bakalım AMD tanıtım için hangi tarihi tercih edecek. Nvidia’nın Turing sonrası yeni nesil ekran kartlarını duyurmak için önünde tahminen bir yıl daha süre var. AMD’nin bu süreci nasıl kullanacağı merak ediliyor.