Anasayfa Haber Google, Hesap Güvenliği İçin Yeni Chrome Eklentisi Yayınladı

Google, Hesap Güvenliği İçin Yeni Chrome Eklentisi Yayınladı

Password Checkup adlı yeni eklenti, çeşitli sitelere giriş için kullandığınız kullanıcı adları ve şifrelerin güvenliğini inceliyor.

Google, Stanford Üniversitesi’ndeki kriptografi uzmanlarıyla işbirliği yaparak yeni bir Chrome eklentisi geliştirdi. Güvenlik odaklı bu eklenti, hesapların çalınmasına engel olmayı amaçlıyor.

Password Checkup isimli bu eklenti, her bir siteye giriş yaptığımızda kullanıcı adımızı ve şifremizi alıp Google’ın sunucusuna gönderecek. Bu sunucuda Google, farklı şekillerde çalınmış olan 4 milyardan fazla kullanıcı adı ve şifreyi tutuyor.

Buraya gönderilen kullanıcı adı ve şifreniz, burada tutulan ve çalındığı bilinen hesap bilgileriyle karşılaştırılacak. Eğer bu bilgiler eşleşirse, eklenti şifremizi acilen değiştirmemiz için uyarı verecek.

Google, Password Checkup eklentisinin kişisel kullanıcı bilgileriyle hiçbir şekilde ilişkilendirilmeyeceğini ve tüm bilgilerin anonim olarak kalacağını ifade ediyor. Password Checkup, Chrome eklenti mağazası üzerinden indirmeye açılmış bulunuyor.

Password Checkup’ı indirmek için tıklayın.