Anasayfa Haber Android Mağazasından Çok Sayıda Kamera Uygulaması Kaldırıldı

Android Mağazasından Çok Sayıda Kamera Uygulaması Kaldırıldı

Google, güvenlik gerekçesiyle çok sayıda kamera uygulamasını Play Store mağazasından çıkardı.

Android uygulama mağazasına eklenen uygulamaların kodları, Google tarafından tek tek incelenmiyor. Dolayısıyla zaman zaman zararlı kod içeren uygulamalar Play Store’da yayınlanabiliyor. Bir güvenlik şirketi de yaptığı araştırmada, zararlı kod içeren 29 tane kamera uygulaması buldu. Şirketin bunu duyurmasının ardından Google da bu uygulamaları mağazadan kaldırdı.

Kaldırılan uygulamaların çoğunun güzelleştirme, etiketler ve artistik filtreler gibi özellikler sunduğu gözlemlenirken, tümünde zararlı kodların bulunduğu belirtildi. Bu uygulamaların telefonun kilidi her açıldığında tam ekran reklam gösterdiği ve kolayca silinememesi için de simgelerini gizlediği ifade edildi.

Bahsi geçen reklamların da kullanıcıları sahte veya yetişkin içerikler bulunan sitelere yönlendirdiği gözlenmiş. Ayrıca telefonda kayıtlı olan fotoğrafların da gizlice çeşitli sunuculara gönderildiği anlaşılmış.

Uygulamaların çoğunun 50.000 ile 500.000 arasında indirilme sayılarına ulaşmış olduğu bildiriliyor. 3 tanesi ise 1 milyon indirmeyi geçmeyi başarmış. Bu rakamlar Google’ın Android uygulama mağazasının güvenliğinin daha da geliştirilmesi gerektiğini açıkça ortaya koyuyor.