Anasayfa Haber Amazon, Sürücüsüz Otomobil Konusuna Yatırım Yapıyor

Amazon, Sürücüsüz Otomobil Konusuna Yatırım Yapıyor

Amazon, otonom sürüş teknolojileri üzerine çalışan Aurora isimli girişime büyük yatırım yaptı.

Kargo drone ve robotlarıyla otonom araçlara olan ilgisini belli eden Amazon, sürücüsüz otomobil geliştirme amacıyla kurulan Aurora girişimine önemli miktarda yatırım yaptı. Aurora, çok sayıdaki yatırımcı şirketin katılımıyla toplamda 530 milyon dolarlık bir yatırım almayı başardı.

Bu şirketler arasında Amazon’un ve T. Rowe Price’ın payının büyük olduğu söyleniyor. 2017’de kurulan Aurora’nın bu yatırımla birlikte 2,5 milyar dolar toplam değere ulaştığı açıklandı.

Böyle büyük bir yatırımın yapılmasının elbette ki önemli sebepleri bulunuyor. Bu girişimi kuranlar arasında Google, Tesla ve Uber’in sürücüsüz otomobillerle ilgili bölümlerinde yönetici pozisyonunda çalışmış Chris Urmson, Sterling Anderson ve Drew Bagnell yer alıyor. Dolayısıyla yatırımcılar da bu ekibe güveniyor.

Benzer girişimlerde olduğu gibi, Aurora da doğrudan otomobil üretmek yerine, otomotiv endüstrisinde kullanılacak otonom sistemler üzerine çalışıyor. Hyundai ve Volkswagen gibi önemli otomobil markaları, 2021’de Aurora’nın yazılımlarını kullanmayı planladıklarını açıkladılar. Amazon’un da bu sistemi kendi kargo araçlarında kullanabileceği söyleniyor.