Anasayfa Haber Borderlands 3 Bu Yıl İçinde Çıkabilir

Borderlands 3 Bu Yıl İçinde Çıkabilir

Borderlands 3’ün 2019 yılı içinde çıkma ihtimali çok yüksek.

Borderlands serileri ciddi bir hayran kitlesine sahip ve yapımcı Gearbox’ın en prestijli markası denebilir. Serinin üçüncü oyunu her ne kadar halen resmen duyurulmamış olsa da, yapımının devam ettiği uzun süre önce sır olmaktan çıkmıştı.

Gearbox’tan Randy Pitchford oyunun 2016 senesinden beri yapılmakta olduğunu daha önce bizzat açıklamıştı. Ayrıca GDC 2017 etkinliğinde de oyunun adının resmen anıldığı bir teknik demo ziyaretçilere gösterilmişti.

Her ne kadar yapımcı Gearbox bu konuyu sır olarak tutmasa da, ne dağıtımcı şirket olan 2K, ne de onun bağlı olduğu ana şirket olan Take-Two, Borderlands 3 adını halen resmen anmıyor. Ancak yeni açıklanan mâli raporlarda geçen bir satır, oyun için bir çıkış tarihi veriyor.

Take-Two Interactive başkanı Karl Slatoff, 2019 üçüncü çeyrek mâli raporunun açıklanması esnasında, “merakla beklenen büyük bir oyunun” 2020 mâli yılı içinde piyasaya çıkarılacağını ifade etti. Şirketin portföyünde şu an için Borderlands 3 haricinde bu tanıma uyan başka oyun yok.

Her ne kadar 2K’nın halen yeni bir BioShock oyunu geliştirdiği bilinse de, onun bu kadar yakında çıkmaya hazır hale gelmesine ihtimal verilmiyor. Öte yandan Take-Two için 2020 mâli yılının da 1 Nisan 2019 – 31 Mart 2020 tarihlerinin arasını kapsaması, Borderlands 3’ün en geç 2020 başında çıkmış olması anlamına geliyor.

GDC 2017 yılında gösterilen teknik demoyu ise hafızanızı tazelemek için aşağıda yeniden izleyebilirsiniz.