Anasayfa Haber Disney, Electronic Arts İle Yola Devam Edecek

Disney, Electronic Arts İle Yola Devam Edecek

Disney, Star Wars oyunlarını Electronic Arts üzerinden çıkarmaya devam edeceklerini açıkladı.

Geçtiğimiz ay Electronic Arts’ın bir Star Wars oyununun yapımını iptal edip, bir diğerine başladığını sizlerle paylaşmıştık. Star Wars isim hakları Disney’e ait. Disney CEO’su Bob Iger, bu iki şirket arasındaki işbirliği hakkında bazı açıklamalar yaptı.

Iger, ilk çeyrek raporunda LucasArts şirketini yeniden toparlayıp Star Wars oyunlarını onlara yaptırma gibi bir planlarının bulunmadığını söyledi. Electronic Arts ile olan işbirliğinden memnuniyetini dile getiren Iger, lisanslama modelinin kendileri için en uygun yol olduğunu fark ettiklerini belirtti.

Iger daha önce hem dağıtım, hem de geliştirme tarafında pek çok deneme yaptıklarını ve sonuçları uygun bulmadıklarını da sözlerine ekledi. Disney’in film, televizyon dizileri ve eğlence parkı yapma konularında başarılı olduğunu, fakat oyun tarafında bu başarıya ulaşamadığını da itiraf etti. Tabii bu da Disney’in oyunlarda lisanslama modeli üzerinden devam etmesine sebep oluyor.

Electronic Arts, Star Wars: Battlefront 2 sonrasında çeşitli Star Wars oyunlarının yapımına başlayıp, bazılarını da iptal etmişti. Star Wars hayran kitlesi Electronic Arts’ın geçen yıllar içinde Battlefront adı altında sadece iki oyun çıkarmış olmasından şikayetçi.

Electronic Arts tarafından çıkarılan yeni Battlefront serileri, şirketin daha fazla para kazanmak için aldığı çeşitli kararlar yüzünden farklı skandallarla anılır hale gelmişti. Bu yüzden oyun piyasasında Disney-EA işbirliği hakkında gittikçe büyüyen bir tartışma sürüyor. Bob Iger’in bu açıklamaları yapmasındaki ana sebep, bu tartışmalara nokta koymak.