Anasayfa Haber Microsoft, Internet Explorer Kullanıcılarını Başka Tarayıcılara Yönlendiriyor

Microsoft, Internet Explorer Kullanıcılarını Başka Tarayıcılara Yönlendiriyor

Microsoft, artık güncellenmeyen Internet Explorer tarayıcısının kullanımın sona ermesini istiyor.

Bundan 24 sene önce Windows 95 ile hayatımıza giren Internet Explorer, çok uzun süre boyunca en çok kullanılan internet tarayıcı olmayı başardı. Google’ın piyasaya Chrome tarayıcısını çıkarmasından sonra yavaş yavaş popülerliği azalan Internet Explorer, yerini Microsoft’un Edge tarayıcısına bıraktı.

Microsoft, Edge tarayıcısını yayınladıktan sonra Internet Explorer’ı geliştirmeyi durdurmuş, yalnızca gerekli durumlarda desteklemeye başlamıştı. Şimdi ise kullanımının tamamen sonlanması için kullanıcılara çağrıda bulunuyor.

Microsoft siber güvenlik mimarı Chris Jackson, Internet Explorer’ın kısa vadede sorun yaratmasa da, uzun vadede çeşitli sıkıntılara sebep olabileceğini dile getirdi. Internet Explorer’ın kullanımının şirketlere maliyet oluşturduğunu söylerken, web sayfalarının oluşturulmasında da zorluklara sebep olduğunu belirtti.

Bu sebeplerden dolayı Microsoft, Internet Explorer’ın terk edilip modern tarayıcılara geçilmesini istiyor. Güncel tehditlere karşı desteklenmeyen bu tarayıcı, kullanıcılar için potansiyel gizlilik ve güvenlik tehlikesi oluşturuyor.