Anasayfa Haber Intel, İrlanda Yatırımlarını Büyütmeye Hazırlanıyor

Intel, İrlanda Yatırımlarını Büyütmeye Hazırlanıyor

Intel tarafından planlanan yeni fabrika, 110.000 metrekarelik bir alana inşa edilecek.

Intel, üretim kapasitesini artırmak amacıyla yeni bir fabrika inşa etmeye başlayacak. Bu fabrika, İrlanda’nın Co Kildare bölgesinde kurulacak. Co Kildare’de hali hazırda 90.000 metrekarelik bir Intel fabrikası bulunuyor.

Yeni fabrika ise bu tesislerin devamı niteliğinde olacak. 8 milyar dolar bütçeyle yapılacak olan yeni fabrikada, 4 yıl boyunca 3.000 inşaat işçisi çalışacak. Tamamlandıktan sonra da Intel burada 1.600 kişi çalıştıracak.

Fabrikada 8 tane, 63 metre yüksekliğe kadar su tankı bulunacak. Ayrıca atıksu arıtma tesisine de yer verilecek. Bunun başlıca sebebi fabrikanın üretim için günde 37 milyon litre suya ihtiyaç duyacak olması ve şirketin bunu çevreye zarar vermeden yapmak istemesi.

Fabrika tamamlandıktan sonra çevreye verilen zararı hafifletmek amacıyla 18.000 ağaç dikilecek. 400 tane bisiklet, 600 tane otomobil park alanına sahip olacak fabrikaya ulaşım için gerekli olan yollar genişletilecek.

Ayrıca yeni tesislerin elektrik ihtiyacının karşılanması için bölgeye yeni elektrik hatları ve diğer altyapının kurulması da planlanıyor. Intel bu bölgedeki elektrik tüketimini tek başına iki katına çıkaracağını hesap ediyor.