Anasayfa Haber Nikola, Tamamen Elektrikli Kamyon Üretecek

Nikola, Tamamen Elektrikli Kamyon Üretecek

Nikola, hidrojen motorlu kamyonlarının elektrik motorlu versiyonlarının da satışa çıkarılacağını duyurdu.

Hidrojen kullanılan araçlar üzerine çalışan otomotiv şirketi Nikola, önümüzdeki Nisan ayında Nikola World adında bir etkinlik yapacak. Şirket bu etkinliğinde yeni tırlarını da tanıtacak. Nikola Two ve Nikola Tre adını taşıyacak olan bu yeni tırlar, iki farklı motor seçenekleriyle gelecek.

Nikola’nın resmi Twitter hesabından yaptığı duyuruya göre, Nikola Two ve Nikola Tre modelleri hidrojen ya da elektrik enerjili motorlarla sipariş edilebilecek. Elektrik enerjili seçenekte 500 kWh, 750 kWh ve 1 mWh batarya seçenekleri bulunacak.

Nikola, elektrik motorlu sürümlerin kısa menzilli, hidrojen motorlu sürümlerin ise uzun menzilli olacağını belirtti. Ancak kısa ve uzun menzillerin ne kadar mesafeye tekabül ettiği konusunda herhangi bir bilgi vermedi.

Sıfır emisyonlu araçlar üretmek için hem hidrojen, hem de elektrik motorları üzerine çalışan Nikola’nın, bu yıl sonunda piyasaya çıkması beklenen Tesla Semi karşısında nasıl bir performans sergileyeceği merak ediliyor. Tesla bir marka olarak çok daha bilindik, ancak otomotiv sektöründe çok farklı seçeneklere ihtiyaç olduğu da tartışılmaz.