Anasayfa Haber SpaceX, Starlink İçin 1 Milyon Yer İstasyonu Kuracak

SpaceX, Starlink İçin 1 Milyon Yer İstasyonu Kuracak

SpaceX, uydu tabanlı internet erişimi hizmeti için hazırlıklarını sürdürüyor.

Elon Musk’ın çılgın projelerinden biri olan Starlink, 2017’nin sonlarında duyurulmuştu. Bu projede yörüngeye binlerce küçük uydu yerleştirilerek bir iletişim ağı oluşturulmasını amaçlanıyor. SpaceX, 2 tane uyduyu yörüngeye test amacıyla geçtiğimiz yıl göndermişti.

Test ile birlikte toplam 7.000 mikro uydunun gönderilmesi ve çalıştırılması için izin alan SpaceX, şimdi de uydularla iletişimi sağlayabilmek için yer istasyonları kurma izni istiyor. SpaceX’in alt şirketlerinden SpaceX Services, FCC’den 1 milyon tane yer istasyonunun kurulması için izin almaya çalışıyor. Bu izin alınırsa söz konusu yer istasyonları ABD, Porto Riko ve Virgin Adaları’na kurulabilecek.

Starlink, diğer şirketlerin üzerinde çalıştığı uydu tabanlı internet projelerinden farklı bir şekilde çalışacak. Mikro uyduların alçak dünya yörüngesine yerleştirilecek olması, iletişim gecikmesinin düşük olmasını sağlayacak.

Starlink uyduları Dünya’ya göre sabit duracak. Yani Dünya ile aynı hızla, aynı yönde dönecek. SpaceX Services’ın izni alması halinde yer istasyonlarının 2020 yılında yerleştirilmeye başlanacağı tahmin ediliyor.  Starlink ile ilgili detaylı bilgiyi, geçtiğimiz Mart ayında hazırladığımız makalede bulabilirsiniz.