Anasayfa Haber Microsoft, HoloLens 2’yi Duyurabilir

Microsoft, HoloLens 2’yi Duyurabilir

Microsoft’un MWC 2019 etkinliğinde yeni HoloLens 2 AR gözlüğünü duyuracağı tahmin ediliyor.

Bu ayın 25’inde başlayacak olan Mobile World Congress etkinliği, pek çok akıllı telefon üreticisini ağırlayacak. Bunlar arasında etkinlikte 26 farklı telefonun tanıtımını yapacak ünlü pil markası Energizer bile var.

Microsoft, halen piyasada bir mobil işletim sistemi veya güncel mobil cihazı bulunmasa da MWC’ye katılacak. Katılımını geçtiğimiz ay duyuran Microsoft, bu duyurusunda konuşmacılar arasında CEO Satya Nadella’nın yanı sıra Alex Kipman’ın da bulunacağını açıklamıştı. Alex Kipman, ilk HoloLens’i geliştiren ekibin başında bulunuyordu.

Alex Kipman, YouTube kanalında ilginç bir ipucu videosu yayınladı. Başlığında “MWC19” ibaresine yer verilen videoda işlemciye ve karbon fiber olduğu tahmin edilen örgülere yer veriliyor. Karbon fiber, süper lüks otomobiller dahil pek çok üründe ağırlığı azaltmak için kullanılan hafif ve dayanıklı bir malzeme.

Ancak işlenmesi nispeten zor olduğu için maliyeti pahalı olan bu malzemenin, yeni HoloLens’te kullanılabileceği düşünülüyor. Tabii bu da maliyet artışını beraberinde getirecektir. Ancak yeni teknolojilerle bu maliyeti düşürmenin yeni bir yolu bulunmuş olabilir.