Anasayfa Haber Apple, Netflix’e Rakip Olmaya Hazırlanıyor

Apple, Netflix’e Rakip Olmaya Hazırlanıyor

Apple, Netflix benzeri yeni video servisini Mart ayında duyurmaya hazırlanıyor.

Söylentilere göre Apple’ın çevrimiçi video servisi hem orijinal dizi ve filmlere yer verecek, hem de ücretli TV kanallarını içerecek. Orijinal yapımların bir kısmı ise ücretsiz olacak. Dizi ve film yayını yapan TV kanallarıysa belli bir ücret karşılığında abonelik paketine eklenebilecek.

2016’da orijinal video içerikleri üretmeye başlayan Apple’ın bu alana daha fazla yatırım yapmak istediği biliniyordu. Bloomberg ve CNBC’nin edindiği bilgilere göre Apple, 25 Mart’ta düzenleyeceği lansmana Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Jennifer Garner ve J.J. Abrams gibi ünlüleri davet etmiş. Sinema dünyasından tanıdığımız bu simalar, Apple’ın orijinal dizi ve filmlerinde yer almak üzere imzayı attığı bilinen isimler.

Amerika’daki en popüler ücretli TV kanallarının sahibi olan Starz, CBS ve Viacom’un Apple ile anlaşmış olma ihtimali yüksek. Bir diğer popüler platform olan HBO’nun ise Apple’ın teklifini beğenmediği konuşuluyor.

Nasıl izlenecek?

25 Mart’ta tanıtılacağı söylenen servisin Nisan sonu veya Mayıs başında kullanıma açılması bekleniyor. İlk etapta yalnızca ABD’de kullanıma sunulacağını düşündüğümüz servisin uzun bir süre Türkiye’ye gelmesi beklenmiyor.

Yeni servise iPhone, iPad, iPod touch ve Apple TV’den ulaşılabileceği kesin ama Apple, seyirci sayısını ve gelirlerini artırmak amacıyla başka cihazları da destekleyebilir. Apple geçen ay, 2018 ve 2019 model Samsung TV’ler için iTunes uygulaması geliştirdiğini açıklamıştı. iPhone satışlarında ciddi bir kayıp yaşayan Apple yeni gelir kaynakları arayışında. Dolayısıyla yakın zamanda farklı marka TV’leri ve hatta Android cihazları desteklemesi sürpriz olmaz.

Amazon Prime Video ve Hulu, Amerika’da bu tarz bir servisi zaten sunuyor. Her iki servisin geniş video katalogları var ve isterseniz ücretli TV kanallarından seçtiklerinizi abonelik paketine ekleyebiliyorsunuz.

Apple’ın ilk orijinal yapımı olan Planet of the Apps Türkiye’de yayımlanmamıştı. İkinci yapımı Carpool Karaoke’yi ise Türkiye’deki Apple Music aboneleri izleyebiliyor. Henüz yayınlanmış iki yapımı olan firmanın en az 22 dizi ve bir de film siparişi verdiği, birkaç filmin de dağıtım haklarını satın aldığı biliniyor.