Anasayfa Haber General Motors, İlk Elektrikli Bisikletini Satışa Çıkardı

General Motors, İlk Elektrikli Bisikletini Satışa Çıkardı

General Motors tarafından geliştirilen ilk elektrikli bisiklet ön siparişe açıldı.

Elektrikli araçlar günden güne yaygınlaşırken, bazı şirketler de elektrikli bisikletler geliştiriyor. Köklü bir otomotiv firması olan General Motors da aslında konsept olarak geliştirdiği yeni elektrikli bisikletin satışına başladığını duyurdu.

Geçtiğimiz Kasım ayından bu yana bisikletleri geliştirmeyi sürdüren şirket, aracın satışa hazır hale geldiğini açıkladı. General Motors, şimdilik 2 farklı modelini satışa sunuyor: Meld ve Merge.

Meld standart bir elektrikli bisiklet görünümündeyken, Merge katlanabilir yapısıyla dikkat çekiyor. Her iki bisiklet de saat 25 kilometre hıza ulaşabiliyor. Bisikletlerin tek şarj ile menzili ise 65 kilometre.

Bisikletler, akıllı telefonlara Bluetooth aracılığıyla bağlanabilecek. Bu bağlantı ile bisikletin hızı ve batarya durumu gibi bilgiler doğrudan telefon üzerinden görülebilecek.

Meld ve Merge, General Motors’un Ariv alt markasına dahil edilecek. Bisikletlerin başarıya ulaşması durumunda, şirketin bu marka altında daha fazla model çıkarması beklenebilir.

Meld modeli 3.200 dolar, Merge ise 3.800 dolar fiyatla ön siparişe açıldı. Şimdilik yalnızca Almanya, Hollanda ve Belçika pazarlarında satılıyor. Modellerin başarısına ve gelen talebe göre gelecekte daha fazla ülkede satışa açılacaklar.