Anasayfa Haber Windows 10 2020 Güncellemesi Teste Açıldı

Windows 10 2020 Güncellemesi Teste Açıldı

Microsoft, 2020 yılında yayımlamayı planladığı Windows 10 güncellemesinin testlerine başladı.

Windows 10 özellik güncellemeleri 6 ayda bir yayınlanıyor. 2019’un ilk güncellemesi ise Nisan ayında çıkacak. 19H1 kod adlı bu güncellemeyi sonbaharda çıkacak 19H2 güncellemesi izleyecek. Ancak Microsoft, 20H1 kod adını verdiği ilk 2020 güncellemesini şimdiden test etmeye başladı bile.

Insider Preview denilen bu önizleme sürümlerini Windows Insider programına gönüllü olarak katılan herkes deneyebiliyor. Aslında Microsoft’un yeni bir sürümü bu kadar erken teste açması alışılmış bir durum değil. Windows Insider Program Müdürü Dona Sarkar, 2020 güncellemesinin önemli gelişmeler içereceğini, bu yüzden normalden daha fazla teste ihtiyaç duyduklarını söylüyor.

İlk yayımlanan 18836 numaralı 20H1 sürümünde kayda değer çok fazla değişiklik yok. Yeni özellikler ve gözle görülür değişiklikler daha sonraki sürümlerle gelecek.

Testçiler aranıyor

Windows Insider programı da kendi içinde üç kanala ayrılıyor. “Fast Ring” (Windows’u etkin şekilde geliştirme) kanalındakiler şu anda 19H2 güncellemesini test ediyorlar. Microsoft’un ara sıra üye kabul ettiği “Skip Ahead” (Sonraki Windows sürümüne atla) kanalına katılanlarsa bugünden itibaren 20H1 güncellemesini test edebilecek.

Siz de yeni sürümü test etmek isterseniz Windows 10’da Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Insider Programı yolunu izleyerek programa katılabilirsiniz. Ancak unutmayın ki Windows’un önizleme sürümleri her zaman irili ufaklı hatalar içeriyor.