Anasayfa Haber Taahhüdü Süren Türk Telekom Tarifelerinde Kota Geri Geliyor

Taahhüdü Süren Türk Telekom Tarifelerinde Kota Geri Geliyor

2018 sonunda kotayı kaldırdığını duyuran Türk Telekom, taahhütlü kullanıcılara kota uygulamasını devam ettirecek.

Geçtiğimiz yılın son haftalarında Türk Telekom, Adil Kullanım Noktası uygulamasını kaldıracağını duyurmuştu. Önce sevinçle karşılanan bu haber, yeni tarifelerin açıklanmasıyla birlikte yerini öfkeye bırakmıştı. Çünkü 4 Mbit bağlantının taahhütlü fiyatı, ayda 70 TL’ye geliyordu.

Farklı internet servis sağlayıcılara da internet altyapısı hizmeti sunan Türk Telekom, yeni toptan fiyat listesini BTK’nın onayına sundu. BTK’nın bu listeyi onaylaması halinde Türk Telekom altyapısını kullanan internet servis sağlayıcıları, bu fiyatların üstüne %5 Özel İletişim Vergisi ve %18 KDV ekleyerek satmaya başlayacaklar. Fiyatlar ise şu şekilde:

  • 8 Mbps: 51,61 TL
  • 16 Mbps: 59,52 TL
  • 24 Mbps: 73 TL
  • 35 Mbps: 99,6 TL
  • 50 Mbps: 109,63 TL
  • 100 Mbps: 143,3 TL

Türk Telekom, diğer internet servis sağlayıcı şirketlerde olduğu gibi AKN’yi kaldırmasıyla birlikte hali hazırda taahhüdü devam eden kullanıcılara, taahhüt dolana kadar aynı hızda kotasız internet hizmeti veriyordu. Şirket, 1 Nisan’dan itibaren bunu değiştireceğini açıkladı. Taahhüdü süren kullanıcıların kotası yeniden aktifleştirilecek. Üstelik bu kota dolduğunda internet yavaşlamayacak, komple kesilecek.

Böylece “kotası dolunca yavaşlayan internet hizmeti” için taahhüt yapan kullanıcılara “kotası dolunca kesilen internet hizmeti” verilmiş olacak. Bu değişiklikten dolayı taahhüdü iptal edip başka internet servis sağlayıcılara geçiş yapmak isteyen kullanıcılardan “cayma parası” alınıp alınmayacağı ise henüz belli değil.

Güncelleme: Türk Telekom tarafından bu haberdeki uygulamanın yapılmayacağına yönelik bir açıklama geldi.  Bağlantıda bulabilirsiniz.