Anasayfa Haber Yüzüklerin Efendisi İnternet Dizisinden İlk İpucu Geldi

Yüzüklerin Efendisi İnternet Dizisinden İlk İpucu Geldi

Amazon, Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings) internet dizisine dair ilk ipucunu paylaştı.

Amazon, Prime Video servisinde yayınlanmak üzere Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings) dizisinin yapımcılığını üstlenmişti. Dizinin birkaç sezon süreceği ve J.R.R. Tolkien’ın kitaplarından tanıdığımız bazı karakterlere yer vereceği biliyor, ancak bunlar dışında neredeyse hiçbir şey bilinmiyor.

Amazon, ne dizinin yayımlanacağı tarihi, ne de Orta Dünya’nın hangi çağında geçeceğini açıkladı. Ancak, yaklaşık 250 milyon dolara mal olacağı tahmin edilen diziye dair ilk ipuçları dizinin resmi Twitter hesabından gelmeye başladı.

13 Şubat’ta Yüzüklerin Efendisi’nin yazarı J.R.R. Tolkien’dan bir alıntı paylaşıldı: “Önce haritayı çizerek akıllıca bir başlangıç yaptım.”

15 Şubat’ta ise “Üç yüzük göğün altında yaşayan Elf Kralları’na” notuyla birlikte interaktif bir Orta Dünya haritası paylaşıldı.

Şimdilik harita üzerinde hiçbir şey yok. Sadece yakınlaştırma ve uzaklaştırma yapmak mümkün. Belli ki Amazon önümüzdeki günlerde haritayı güncelleyerek yeni ipuçları ekleyecek.

Bununla birlikte, Yüzüklerin Efendisi fanatikleri haritadaki bir detayı yakalamış bile, bu haritada Beleriand yok. Dolayısıyla Öfke Savaşı (War of Wrath) sonrası Orta Dünya’yı gösteriyor. Buna göre dizi, İkinci veya Üçüncü Çağ’da geçiyor olmalı.