Anasayfa Haber Google Arama Motoruna Oscar Güncellemesi Geldi

Google Arama Motoruna Oscar Güncellemesi Geldi

Oscar heyecanı yaklaşırken Google, ünlüleri takip etmeyi kolaylaştıran iki güncelleme yaptı.

2018’in en iyi filmlerinin Oscar’la ödüllendirileceği 91. Akademi Ödülleri töreni, 24 Şubat Pazar’ı Pazartesi’ye bağlayan gece gerçekleşecek. Google da bu heyecana ortak oluyor.

Google’da ünlü birinin adını arattığınızda arama sonuçlarıyla birlikte bir “bilgi paneli” beliriyor. Bu panelde o ünlünün fotoğraflarını, kişisel bilgilerini ve oynadığı filmleri görmek mümkün.

Bu haftadan itibaren Oscar adaylarından birinin adını ararsanız, bilgi panelinde “ilgili olaylar” başlıklı yeni bir bölüm göreceksiniz. Burada o ünlünün 2019’da hangi ödüllere aday olduğu ve ödül aldığı görünecek.

Birkaç deneme yapmak isterseniz Google, “en iyi oyuncu” kategorilerinde şu ana dek en çok aranan isimleri de paylaştı.

En iyi erkek oyuncu

  1. Bradley Cooper
  2. Rami Malek
  3. Christian Bale
  4. Viggo Mortensen
  5. Willem Dafoe

En iyi kadın oyuncu

  1. Lady Gaga
  2. Melissa McCarthy
  3. Glenn Close
  4. Olivia Colman
  5. Yalitza Aparicio

Görsel arama güncellemesi

Oyuncuların şıklık yarışına girdiği kırmızı halından fotoğraflar, daima Google’da en çok arananlar arasına giriyor. Bu fotoğrafları kolaylıkla ulaşabilmeniz için Google Görsel Arama sonuçlarına “en yeni” bölümü eklendi. Yalnızca mobil tarayıcılarda aktif olan bu bölüme girdiğinizde o ünlünün en son fotoğraflarını görebileceksiniz. Bu bölümün neden masaüstü tarayıcılara eklenmediği ise merak konusu.

YouTube’da bu konuda bir güncelleme yok ama merakınızı giderecek bir listemiz var. Fragmanı en çok izlenen “en iyi film” kategorisi adayları şöyle sıralanıyor:

  1. Black Panther
  2. Bohemian Rhapsody
  3. A Star is Born
  4. BlacKkKlansman
  5. Vice
  6. Green Book
  7. The Favourite
  8. Roma